Calinic, cel mai iubit călugăr al lăcașului de cult, a murit după ce ar fi fost bătut în mod sistematic de starețul mănăstirii. „Îl bătea foarte des pentru că trebuia să strângă sume de bani impuse”

Cel mai sfant loc din Romania a fost transformat in infern chiar de cei care poarta haina bisericeasca! Sub protectia anonimatului, slujitori ai Domnului, credinciosi si alti martori cheie spun ca adevarate orori s-au intamplat la Manastirea Sfantului Apostol Andrei din judetul Constanta.


Calinic, cel mai iubit calugar al lacasului de cult a murit dupa ce ar fi fost batut in mod sistematic de staretul manastirii. Urmariti prima parte a unei anchete jurnalistice realizate de echipa noastra de la Constanta. Investigatiile au durat 4 luni, iar pentru probarea tuturor informatiilor obtinute, reporterul nostru a folosit si o camera ascunsa, potrivit stirilekanald.ro

Calugarii care erau acolo va pot spune bataile care le-a luat, de la cine le-a luat. Calinic? Isi lua batai? Pai de-aia a murit, domnule, din cauza batailor!

In ultimul an de viata, s-au agravat aceste batai.

A fost un baiat indurator, indurator de nu se poate. Nu mai vreau sa vorbesc de el ca a avut un suflet bun.

Sunt declaratii absolut socante ale celor care l-au cunoscut indeaproape pe unul dintre cei mai iubiti preoti de la Manastirea Sfantului Apostol Andrei . Parintele Calinic, in varsta de 43 de ani, a murit in mod subit in septembrie, anul trecut. De ce a murit? Cum a murit? Este cineva vinovat? De ce totul a fost tinut sub cheia tacerii?

Batjocura…foarte multa batjocura, l-a pus sa se tunda, sa se barbiereasca. A fost tuns cu forta! Deci omul asta….cum sa-ti spun eu tie… A avut niste chestii de umilinta.

Martorii-cheie vorbesc despre un singur om responsabil de decesul parintelui Calinic, iar acesta este Cosma Mitu : staretul manastirii Sfantul Apostol Andrei, actualul decan al facultatii de Teologie din Constanta si mana dreapta a Inaltpreasfintitului Teodosie. Staretul Cosma ar fi fost tartorul care ar fi dezlantuit iadul in locasul sfant. L-ar fi batut in mod regulat pe parintele Calinic.

Doi dintre preotii Arhiepiscopiei Tomisului au fost de acord sa marturiseasca tot ce stiu despre acest caz, insa de frica represaliilor ne-au rugat sa le protejam identitatea.

Il batea foarte des pentru ca trebuia sa stranga sume de bani impuse, ii aplica intotdeauna cate o bataie ca sa tina minte. O vreme cat am stat acolo si cand a venit criza din 2009-2010, oamenii n au mai putut sa dea sumele impuse si Calinic a inceput sa ia din ce in ce mai multa bataie.

Asa cum spune unul dintre preoti, motivul principal al batailor ar fi fost banii. Parintele Calinic, care avea si functia de econom al manastirii, trebuia sa stranga sume uriase de la enoriasi…. aparent, in numele Domnului. In realitate, insa, banii s-ar fi dus in buzunarele superiorilor.

Cosma il batea pe Calinic cam zi de zi… Saptamanal, duminica si in zilele de sarbatoare. Mai sfintea omul o masina, care era preot facea un pomelnic, o rugaciune. (n.r.Cosma) Voia ca jumatate din banii aia pe care ii da omul, sa ii puna in cutie.

Pag. anterioară1 din 2