Romania va produce blindatele americane Piranha 5


Ministerul Economiei a semnat, marți, un acord de colaborare cu producătorul american de armament General Dynamics. Astfel s-au pus bazele pentru producția de blindate concepute de firma americană printr-o firmă românească, care are o fabrică chiar în Capitală.

Memorandumul de înțelegere și Acordul de colaborare a fost semnat între Ministerul Economiei, prin firma românească Romarm și producătorul american de armament General Dynamics, deținătorul uzinei elvețiene de blindate Mowag.

Astfel, Romarm, va produce în Uzina Mecanică București transportatoare blindate de concept american, folosind tehnologie elvețiană, printre modele numărându-se și a cincea generație de transportatoare blindate Mowag Piranha, un vehicul folosit de numeroase armate de pe glob, inclusiv de către Armata României. Angajații uzinei producătoare vor fi specializați de către General Dynamics, în SUA.

La semnarea acordului au participat prim-ministrul României, Mihai Tudose, vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, ministrul Economiei, Gheorghe Şimon, ministrul Apărării Naţionale, Mihai-Viorel Fifor, şi ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm.