Statul oferă până la 10.000 de euro pentru cei care vor să îşi schimbe maşina în acest an

Statul oferă până la 10.000 de euro celor care vor să îşi schimbe maşina în acest an, însă pentru a primi aceşti bani, trebuie întrunite anumite condiţii.


Și în acest an, programele Rabla și Rabla Plus dau posibilitatea persoanelor fizice care vor să-și schimbe mașina să solicite fonduri pentru înlocuirea acesteia. Programul Rabla vizează schimbarea mașinilor uzate, adică cu o vechime mai mare de opt ani, cu unele noi, iar prin programul Rabla Plus se urmărește încurajarea persoanelor de a achiziționa un autoturism nou electric.

Vouchere de până la 50.000 de lei în programul Rabla

În funcție de programul pe care vor să-l acceseze, solicitanții pot primi 6.500 de lei pentru înlocuirea mașinii uzate, prin intermediul programului Rabla. De asemenea, solicitanţii pot primi până la 45.000 de lei pentru achiziția unei mașini electrice, prin intermediul programului Rabla Plus.

Valoarea maximă a finanțării prin programul Rabla Plus se obține la cumpărarea unui automobil nou electric, și anume 45.000 de lei. Totuşi, există o condiţie şi anume ca această valoare să nu reprezinte mai mult de 50% din valoarea totală a acestuia.

Pentru achiziția unui autoturism hibrid se pot obține 20.000 de lei, tot prin programul Rabla. Interesant este faptul că aceste două programe se pot cumula, astfel încât solicitanții se pot bucura de o finanțare de peste 50.000 de lei.