10 aforisme despre cea mai importantă persoană din viața noastră – MAMA.

Mama este primul cuvânt din viața oricărei persoane. Primul, cel mai important și cel mai frumos cuvânt al omului. Un aforism spune că mama – este sinonimul iubirii. Un alt citat spune că mama – este numele lui Dumnezeu pe buzele și în inimile copiilor mici. Și acest cuvânt este înțeles de absolut toți locuitorii Pământului, indiferent de limba pe care o vorbesc. Și, desigur, există alte aforisme, fraze și expresii despre mame.

1. Primul cuvânt al omului este – mama, ultimul – mama. Lumea se sprijină pe mângâierea mamelor.

2. Maternitatea este o muncă grea, fără sărbători, zile libere și dreptul de a greși. A fi mama este o responsabilitate, un destin, o datorie și o mare dragoste.

3. Devenind mamă, femeia se privează pentru totdeauna de dreptul de a fi slabă. (Diaz de Mirud)

4. Mulți oameni cunosc fraza că nu există oameni de neînlocuit. Deci, în cazul maternității, această frază nu este deloc potrivită. Mama nu poate fi înlocuită de nimeni și nimic.

5. Inima mamei este abisul universal al iubirii, grijii și iertării.

6. Atunci când omul trece prin momente dificile, el rostește cu voce tare sau mental cuvântul magic – mama. Pentru că știe încă din copilărie că mama întotdeauna îi va oferi ajutorul.

7. Iubirea mamei este atotputernică, primitivă, egoistă și în același timp dezinteresată. Ea nu depinde de nimic. (Theodore Dreiser)

8. Primul dar pe care ni-l oferă mama – este viață, al doilea – iubirea, al treilea – înțelegerea. (Browser Dirk)

9. Mama este cea mai apropiată și cea mai dragă persoană până la moarte. De la ea primim viață și tot ce urmează după ea – forță, iubirea, încrederea în sine.

10. Mama ne învață regulile lumești, ne insufletim mintea, ne pune în gură cuvintele bune.