10 întrebări absurde de la elevi care i-au pus pe profesori în impas

Profesorii aud de la elevii lor tot felul de întrebări care mai de care mai ciudate. Dacă vei aduna toate curiozitățile copiilor vei putea construi probabil o bombă atomică. Pentru că în procesul de învățare întrebările ciudate nu pot fi evitate.

Dar acesta nu este un lucru rău pentru că doar așa ajungem să descoperim cât mai multe dintre misterele lumii. pedagogii trebuie să găsească o metodă foarte eficientă ca să iasă din capcana întrebării.

1. Acest lucru s-a întâmplt aproximtiv o lună dintr-un an școlar. Un elev își pierdea creionul și nu mai avea cu ce să scrie. Eram foarte confuz. Pentru că nu înțelegeam unde era dacă băiatul nu-l scăpa pe jos. Într-o zi am văzut cum elevul a aruncat un creion direct la coșul de gunoi. M-am dus direct la el. Răspunsul lui a fost că nu mai avea vârf și nu îl mai putea folosi. Mi se pare și acum amuzant faptul că decia lui a fost să-l arunce nu să-l ascute.

2. Într-o zi profesorul meu de sport care mai era și antrenor de parașutism a primit o întrebare incredibilă: dacă în timpul vreunei lecții de parașută acesta a fost nevoit să moară.

3. Niciodată nu am putut să aleg care întrebare este mai ciudată: dacă există noapte în Africa sau dacă Shakespeare a fost cel care a scris Titanic.

4. Un elev de al meu mi-a dat o lucrare de al altui coleg. Nici măcar nu a schimbat numele sau unele detalii. A doua zi spre seară am primit un email de la el în care mă întreba de ce am luat nota doi la lecția trecută.

5. Iubita mea mi-a dat un sms în care mi-a spus că în acea zi la lecția de georgrafie o elevă a întrebat-o în ce țară se găsește America de Nord.

6. Într-o zi pe mine m-a întrebat cineva la cel mai serios mod dacă toți oamenii din Egipt au murit. Și nu ar fi fost atât de ciudat dacă în spatele lui colegul nu ar fi fost chiar din Egipt.

7. Lecție de matematică în clasa a 7- a și o întrebare: cuburile au fost descoperite în Cuba?

8. Este adevărat că sirenele au evoluat iar acum sunt delfini?

9. Avem un profesor care și-a pierdut receptorii gustativi și un coleg l-a întrebat de ce mai mănâncă ddacă tot nu simte niciun gust.

10. Un coleg de al meu l-a întrebat pe profesorul de geografie de ce insulele nu se scufundă. Răspunsul nu a întârziat și a fost pe măsură: pentru că au ancorele bune.