10 lucruri care îți vor îmbunătăți semnificativ viața

Nu crede în rețete magice care îți aduc o fericire continuă, sănătatea perfectă sau succesul în fiecare plan al vieții. Crede însă în mici schimbări pe care le poți integra în setul tău de activități zilnice, observând apoi beneficii semnificative.

Am pregătit o listă ce conține 15 astfel de lucruri, cu mici explicații și exemple la fiecare.

1. Bea un pahar de apă imediat după ce te trezești. Corpul omenesc este un geniu al adaptării, dar gândește-te că stă opt ore fără aport hidric, pe timpul nopții. Este indicat să începi ziua cu hidratarea, însă ferește-te de anumite sfaturi stupide. Nu pune bicarbonat de sodiu în apă sau alte substanțe promovate prin medii dubioase!

2. Fă un duș rece. Indiferent de anotimp, corpul îl poți spăla cu apă la o temperatură mai mică. Nu, nu vei răci dacă faci asta, îți garantez. Un duș rece te scapă de anxietate, te revigorează și e cel mai bun start pentru o zi excelentă.

3. Spală-te pe dinți cu mâna stângă. Îți va fi greu la început, dar treptat te vei obișnui. Apoi vei băga de seamă cum stânga devine mult mai integrată în orice activitate, de la scris până la cântat la pian.

4. Meditează cinci minute. În fiecare zi. Stai în cea mai comodă poziție și concentrează-te pe respirație. Poți asculta o muzică de meditație, poți controla gândurile, poți învăța ce înseamnă să te predai activ mediului înconjurător.

5. Ridică mâinile și ține-le sus 15 secunde, înainte de o prezentare. Când le ridici deasupra capului, inspiră adânc. Cât timp ele sunt sus, numără în gând până la cincisprezece și ține-ți respirația. Apoi coboară-le ușor și expiră încet. Poți chiar scutura mâinile. Gata, ești detensionat și pregătit pentru un speech bun.

6. Scrie câteva idei pe o hârtie. Scrie idei de cărți, de afaceri, de invenții, orice. Vei fi uimit ce idei bune vei avea, după un timp. Așterne cinci idei în fiecare zi.

7. Repetă răspunsul celuilalt. Dacă întrebi pe cineva ce gen de film preferă și-ți răspunde science-fiction, spune-i “aha, deci îți place science-fiction”. Atitudinea asta îi arată celuilalt că ești atent și interesat de răspunsurile lui, consolidând interacțiunea.

8. Supralicitează. Când lucram în jurnalism, mă mai întrebau prietenii pentru ce reviste am scris. Le dădeam exemple cunoscute și cu multe nu avusesem nicio colaborare. S-ar putea să interpretați asta drept minciună, dar pentru ambiție e un stimul excelent. Știam că trebuie să ajung la nivelul expus și cumva făceam tot posibilul ca să colaborez cu toate revistele amintite.

9. Vorbește singur. Oriunde. Nu te gândi că ceilalți te vor considera nebun sau te vor judeca în fel și chip, oricum o vor face. Vorbește tu cu tine, e un mecanism excelent pentru a consolida unele informații și pentru a elimina gândurile în exces.

10. Dacă stai 50 de minute pe scaun, fă mișcare 10. Statul pe scaun ne face praf sănătatea. Este o plată mult prea mare pe care o datorăm lucrului la birou, prin corporații, sau poziției de acasă, la televizor, la desktop, unde vreți. Evitați să stați mult timp pe scaun.