10 lucruri intrigante pe care n-ai avut niciodată timp să le cauți pe Google

Limita lui Google este dată doar de imaginația noastră. Există o mulțime de lucruri pe care le folosim zilnic, cărora nu le acordăm prea multă atenție. Dacă te-ai întrebat vreodată care e motivul pentru care există o gaură pe fundul unui lacăt sau de ce există un picior atașat la paharul de vin atunci citește mai jos despre 10 lucruri pe care nu te-ai fi gândit să le cauți vreodată pe Google:

1. Gaura dintre camera foto și blițul de pe iPhone
Este un microfon folosit pentru a înregistra sunetul atunci când faci videoclipuri cu ajutorul camerei din față.

2. Gaura de pe dedesubtul unui lacăt
Gaura permite apei să se scurgă afară din lacăt în cazul în care e afară și plouă. Gaura poate fi folosită și pentru a unge cu ulei interiorul lacătului.

3. Un mic pătrat colorat în colțul marginii unui tub de pastă de dinți
Rolul aceste pătrățele este acela de a arăta mașinăriei care le produce cu ajutorul senzorilor optici locul unde trebuie să fie presat, împăturit sau tăiat. Culoarea lor nu trebuie să fie una anume, cât timp e închisă și se distinge de culoarea de pe fundal pentru a putea fi recunoscută de senzori.

4. Piciorul unui pahar de vin
Rolul piciorului paharului de vin este acela de a evita ca în timp ce îl ții, căldura din palmă să nu altereze temperatura vinului.

6. Ambalajul siropului de arțar are mâner
De ce există un mic mâner pe ambalajul de sirop de arțar? Sunt reminiscențe dintr-o eră trecută atunci când siropul de arțar era păstrat în bidoane de 18 litri. Aceste bidoane enorme aveau mânere la fel de mari. Pe măsură ce ambalajele s-au micșorat, a scăzut și dimensiunea mânerelor.

7. Cum se cojește corect o banană
Toată lumea cojește banana începând de sus și astfel o pasează. Cea mai eficientă metodă de curățare a bananei e cea practicată de maimuțe, care constă în înțeparea părții opuse a bananei în momentul în care coaja se deschide și se poate decoji ușor.

8. Inventatorul hidrantului de incendiu
Nimeni nu cunoaște răspunsul, nici măcar atotștiutorul Google. Acest lucru se datorează faptului că birourile unde a fost creat au ars.

9. Croissanturile nu sunt din Franța
E normal să avem impresia că provin din Franța datorită numelui lor, dar, în realitate, croissanturile provin din Viena, în Austria.

10. De ce tastele de pe tastatură nu sunt aranjate în ordine alfabetică
Atunci când au fost inventate mașinile de scris, literele de pe ele erau așezate în ordine alfabetică. Dat fiind poziția unor anumite perechi de litere din alfabet, s-h, t-h, e-a, e-i sau o-u, brațele celui care tastează ar trebui să stea în poziții incomode. Pentru aceasta, s-au făcut modificări cu literele problematice.