12 afirmații ingenioase despre viață, care apăsa acolo unde doare

Aleksandr Shirvindt este actor rus de treatru și film, regizor, scriitor și o personalitate cum rar întâlnești. Iată câteva citate din cărțile sale autobiografice, care te vor pune la gândit.

1. După cum spunea vecina mea, toate ordinele, diplomele și titlurile sunt niște accesorii funerare.

2. Cândva era o sită de verificări, de aceea când se avea ceva de spus, se vorbea cu limbaj esopic. Din această cauză teatrul involuntar a devenit mai greu, mai inventiv. Toți se străduiau să vadă spectacolul până acesta nu era închis. Acum este o neglijare totală – joacă ce vrei, închide ce vrei. Și nu e clar ce e mai bine.

3. O cunoștință de-a mea, un pic mai tânără ca mine, însă cu 4 infarcte și probleme de respirație și-a construit o casă, trăiește în ea de 6 ani și nu a fost niciodată la al doilea etaj – nu se poate ridica. Casa lui e cu 4 etaje, pentru că vecinul avea o casă cu 3 etaje și el a vrut una mai înaltă. Aceasta este psihologia omului absolut nepregătit pentru bogăție.

4. Este imposibil să exiști neîntrerupt în stare de ură, iritabilitate, respingere, necazuri și durere. Trebuie să fie oaze, raze de lumină. Viața e una… În interiorul fiecărui coșmar trebuie să încercăm să găsim emoții pozitive.

5. Trebuie neapărat să citim cărți. Important este să nu selectăm din ele citatele preferate. Ulterior aceste citate ne vor oferi senzația că sunt gândurile noastre.

6. Cel mai important lucru în viață este încăpățânarea, încăpățânarea maniacală. Deși viitorul unei persoane este determinat genetic. Eu sunt sigur că educația, studiile sunt un fleac. Totul depinde de ce ai moștenit genetic.

7. În epoca victoriei pe scară largă a diletantismului orice manifestare a profesionalismului pare arhaică și neveritabilă.

8. Sensul existenței constă în liniștea sufletească și lipsa obligațiilor neîndeplinite. Însă obligațiile se grămădesc una peste alta. S-ar părea că ai făcut ceva și mai departe urmează numai liniște și calm. Nu – apar altele.