13 utilizări incredibile ale oțetului. O să-ți dorești să le fi știut mai de mult

Primul lucru care îți vine în minte când auzi cuvântul „oțet” este „Mmm… salată!” Dar noi am descoperit că acest condiment sănătos are multe alte utilizări și beneficii uimitoare. Nu numai că poate înlocui produsele scumpe de curățare de sub chiuvetă, dar poate fi folosit și ca parte a rutinei de înfrumusețare.

Oțet alb
Oțetul alb este unul dintre acele produse care ar trebui să fie în fiecare casă întrucât, pe lângă faptul că este util în bucătărie, are și proprietăți care îl fac excelent pentru sarcini estetice și de curățare.

1. Ucide buruienile
Oțetul alb poate fi foarte util pentru a ucide iarba și orice buruieni care încolțesc. Le inhibă creșterea. Aplicați-l prin pulverizare direct pe frunzele buruienilor.

2. Îți face părul mătăsos
Pentru păr neted și mătăsos, amestecați 1 parte de oțet alb cu 2 părți de apă. Pulverizați-l pe toată suprafața părului, lăsați-l să acționezs timp de 10 minute și clătiți.

3. Neutralizează mirosul de fum de țigară
Pentru a neutraliza mirosurile de fum, toarnă oțetul într-un castron și pune-l în locul în care vrei să elimini mirosul urât.

4. Face ca oja să reziste mai mult timp
Inainte de a aplica primul strat de lac, înmuiați-vă unghiile într-o jumătate de cană de oțet alb timp de 10 minute. Veți observa că oja dvs. va rămâne mai mult timp.

5. Îți face baia strălucitoare
Oțetul are proprietăți de albire și antibacteriene. Diluați 1 parte de oțet la 2 părți de apă și aplicați cu un pulverizator în zona care trebuie curățată. Va străluci mai tare ca niciodată. O cadă curată este un remediu și pentru suflet!

6. Te ajută să îndepărtezi petele de pe podele și covoare
Pentru a îndepărta petele de pe podele, amestecați 1 cană de oțet alb cu 2 litri de apă caldă. Pentru a curăța covoarele, aplicați oțetul pe zona afectată și apoi adăugați puțin detergent. Lăsați-l să se usuce, apoi frecați cu o perie și urmăriți cum dispar petele.

7. Te ajută să scapi de petele de transpirație
Turnați o cantitate generoasă de oțet alb pe zonele afectate ale hainei, lăsați-l timp de cel puțin 10 minute și clătiți. Cămașa ta preferată va arăta ca nouă.

Oțet de mere
Pe lângă faptul că este un dressing excelent pentru salată, oțetul de cidru de mere poate fi folosit și în regimul de frumusețe. Pentru a evita reacțiile alergice, este foarte important să îl diluați cu apă. Aplicați-l noaptea pentru a evita contactul cu soarele, deoarece acest lucru poate lăsa pete pe piele.

1. Te ajută să îndepărtezi petele datorate vârstei
Ajută la eliminarea celulelor moarte pentru a lăsa pielea proaspătă și tânără. Adăugați o lingură de oțet de mere la jumătate de pahar de apă și aplicați pe toată pielea cu un tampon de bumbac. Lasă-l să acționeze 30 de minute.

2. Combate acneea și coșurile
Îndepărtează excesul de grăsime de pe față, previne infecțiile, vindecă cicatricile postacnee, deblochează porii și permite pielii să respire corect.

3. Este un toner facial perfect
Umeziți un disc demachiant de bumbac cu un amestec de 1 lingură de oțet și 2 căni de apă. Aplicați pe fața curată și uscată, evitând zona ochilor, în fiecare seară înainte de culcare. Nu clăti. Oțetul ajută la echilibrarea nivelurilor naturale de pH ale pielii, la eliminarea impurităților și la stimularea circulației sângelui.

4. Te scapă de mătreață
Oțetul de mere face minuni pentru mătreața. Se amestecă 1 sfert de cană de oțet cu 1 sfert de cană de apă într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizează pe păr și pe scalp, înfășurați-vă capul într-un prosop, lăsați-l să stea 15 minute și clătiți. De asemenea, puteți adăuga oțet la șamponul preferat.

5. Îndepărtează urmele de vânătăi
Înmuiați o bucată de bumbac curat în oțet de mere nediluat, aplicați-l direct pe semnele de vânătăi și lăsați-l să stea o oră. Proprietățile antiinflamatorii vor ajuta la calmarea pielii rănite, la îmbunătățirea circulației sanguine și la accelerarea procesului de vindecare.

6. Te scapă de senzația neplăcută provocată de înțepăturile de țânțari
Oțetul de mere are proprietăți antiseptice, anti-mâncărime și antibacteriene care ajută la scăderea mâncărimii și la reducerea umflăturilor.