15 trucuri simple pentru a-ți păstra mașina curată și ordonată

Oricât ai investi în îngrijirea mașinii, cumva, ceva se întâmplă și ajunge din nou murdară, incomodă sau dezordoanata. Uite ce trebuie să faci pentru a scapă de neplăceri!

Curăță orificiile de aerisire cu o lingură și un prosop
Gurile de ventilație sunt una dintre cele mai grele locuri de curățat în mașină. Dar există întotdeauna o cale de ieșire – să ia un prosop mic, înfășoară-l în jurul furculiței sau o lingurei, și curăță spațiul dintre lamele de aerisire cu ea.

Curăță suporturile de pahare cu o șosetă
Suporturile pentru pahare sunt de obicei cele mai murdare locuri într-o mașină, dar acest lucru truc simplu te ajuta să eliminaini cu ușurință toate murdăria și firimiturile, folosind acest truc.

Păstrează tapițeria curată cu bicarbonat de sodiu
Pentru a elimina mirosurile neplăcute de pe covoare și tapițerie, pur și simplu presară bicarbonat de sodiu pe ele. Lăs-o să stea pentru câteva minute și apoi curăță zona cu un aspirator. Bicarbonatul de sodiu te va ajuta, de asemenea, să distrugi bacteriile dăunătoare, fără a utiliza substanțe chimice.

Lustruieste pielea cu ulei de măsline
Uleiul de măsline poate fi folosit ca tratament natural pentru scaunele din piele, ușile și bordul masinii. Nu-l aplica direct, deoarece uleiul de masline va păta pielea. În schimb, turnați puțin ulei de măsline pe o bucată de pânză, ștergeți ușor suprafața și faceți-o să arate strălucitoare din nou.

Curăță parbrizul și geamurile cu șervețele pentru bebeluși
Se pare că șervețelele pentru copii utile doar pentru copii – ingredientele pe care le conțin pot ajuta la păstrarea ferestrelor și a parbrizului curate pentru o lungă perioadă de timp. În plus, acestea nu lasă dungi, astfel încât nu va trebui să utilizezi agenți de curățare suplimentari.

Fă-ți propriul odorizant
Cumpara o solnita de sare ieftina, pune o lumanare parfumată în interior și las-o pe bordul masinii. Când se încălzește suficient, ceara se va topi iar mașina ta se va umple cu un miros uimitor.

Îndepărtează excesul de umiditate cu silicagel
Dacă in mașina aerul pare întotdeauna prea umed, pastreaza niște pachete de silicagel din cutiile vechi de încălțăminte. Apoi pune-le pe bord sau depoziteaza-le într-un borcan lângă parbriz. Cu siguranta te va ajuta si pe timpul iernii.

Fa-ți un suport de telefon
Dacă ai nevoie de GPS-ul de pe telefonul tau și sa iti folosesti si mâinile libere în același timp, ia o bandă de cauciuc, trage-o prin partea superioară a orificiului de aerisire și apoi prin partea inferioară. Apoi fixeaza ambele capete în jurul telefonului și bucura-te drum.!