20 de întrebuințări diferite ale cuptorului cu microunde

În general, oamenii folosesc cuptorul cu microunde pentru reîncălzirea rapidă a produselor alimentare, iar în cazuri rare, pentru prepararea bucatelor. Dar, sigur, mulți nici măcar nu știu că cuptorul cu microunde pot fi utilizate nu numai în aceste scopuri.

Astăzi, aproape în fiecare apartament există un asemenea aparat. Acest gadget face viața mai ușoară pentru omul modern,și îl ajută să economisească o mulțime de timp. Noi îți vom reprezenta câteva sfaturi prețioase pentru a te ajuta să utilizezi cuptorul cu microunde în avantajul tău.

1. Feliem ceapa fără lacrimi
Poți termina odată și pentru totdeauna cu lacrimile atunci când vine vorba despre felierea cepei. Taie capetele cepei și pune-o în cuptorul cu microunde. Setează căldura la puterea maximă timp de 30 de secunde. Astfel, porii care emit sucul lacrimogen se vor usca. Gustul și toate substanțele nutritive rămân la locul lor, dar enzimele care provoacă lacrimile vor dispare, și ceapa se va tăia ușor.

2. Întoarcem parfumul de lungă durată a condimentelor
Aroma condimentelor și a nucilor poate fi păstrată chiar și după o lungă depozitare. Este suficient să le încălzești într -un cuptor cu microunde timp de 15 secunde la putere maximă.

3. Topirea margarinei
Margarina sau untul pot fi topite într -un cuptor cu microunde la temperaturi ridicate timp de un minut. Acest lucru este mai bun decât dacă le lași în aer liber timp de câteva ore sau decât încălzirea pe aragaz.

4. Readucerea la viața de chipsurilor de cartofi
Dacă îți este poftă de niște chips-uri crocante le poți face cu ușurință într- un cuptor cu microunde. Pune împreună cu chips-urile câteva de prosoape de hârtie, și umiditate excesivă în tratamentul termic va fi complet absorbită de acestea. Chiar și o scurtă încălzire este suficientă pentru a readuce la viața de chips-urile crocante.

5. “Reanimarea” biscuiților vechi
Nu numai chips-urile își pot recăpăta gustul crocant.Biscuiții vechi și cerealele, de asemenea, își pot îmbunătăți în mod semnificativ calitatea prin același truc! În acest caz, nu este nevoie de prosoape de hârtie . Pur și simplu încălzește biscuiții timp de treizeci de secunde în cuptorul cu microunde, iar ei vor primi gustul de proaspăt coapți.

6. Întoarce prospețimea pâinii vechi
Pâinea stătută poate fi reîmprospătate cu succes. Ia câteva felii și înfășoară-le în cârpe umede apoi încălzește-le în cuptorul cu microunde la putere maximă, timp de 10 secunde. Dacă este necesar, operația poate fi repetată pentru a atinge finețea dorită a pâinii.

7. Prepară bacon “fără grăsimi”
Chips-uri de bacon gătite într-un cuptor cu microunde este o operație mult mai rapidă și mai sănătoasă decât cele gătite în condiții normale. Se pun prosoape de hârtie pe o farfurie. Setează timpul de la 3 până la 5 minute la putere mare, și vei primi chips-uri delicioase, fără prea multă grăsime.

8. Decongelăm sandwich-uri și produse de patiserie
Sandvișuri și prăjituri de obicei congelate sunt umede și lipicioase atunci când sunt încălzite . Acest lucru poate fi evitat prin învelirea lor cu un prosop de hârtie. Vei vedea că umezeala va fi absorbită de prosop, înainte de a rămâne pe suprafața produsului.

9. Prăjim nuci
În cuptorul cu microunde migdalele sau fructele caju se vor prăji mult mai repede decât într -un cuptor convențional. Doar presoară nucile pe o farfurie adecvată pentru prelucrare în cuptorul cu microunde, setează cronometrul timp de 1 minut la putere mare. Repetă acest proces de 4-5 ori, între amestecând arahidele.

10. Verificăm caracterul adecvat al containerului
În cazul în care ai nevoie să testezi elementul de securitate al unui recipient din plastic într -un cuptor cu microunde , pune-l într- o cană cu apă rece și încălzește timp de un minut. În cazul în care apa va fi fierbinte, iar containerul va rămâne l rece – totul este în ordine. În cazul în care recipientul se va încălzi, va trebui să scapi de el.

11. Prepară o omletă rapid
Cuptorul cu microunde poate găti ouă delicioase de tip omletă timp de 3 minute. Se bat ouăle într -un castron, adăugând sare, brânză și ierburi proaspete după gust, setezi temperatura maximă . Atunci când auzi un ton de apel, veți descoperi cu uimire – un fel de mâncare gustos care se gătește aproape instantaneu!

12. Miere de albine decristalizată
Miere de albine pare a fi prea groasă? În cazul în care a fost cristalizată, pune vasul fără capac în cuptorul cu microunde timp de 2 minute la putere mică. Miere de albine va fi din nou fluidă și-și va păstra pe deplin gustul delicios.

13. Umflăm lintea și fasolea
Cuptorul cu microunde te poate ajuta la accelerarea umflării lintei sau fasolei, procedură care durează de obicei toată noaptea. Se pune mâncarea într-un vas special, se acoperă cu apă, se adaugă un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu și se încălzește timp de 10 minute. Apoi se lasă să se răcească timp de 30-40 de minute, și vei obține fasole gata pentru prelucrare ulterioară.

14. Topește ciocolata
Vei avea nevoie cu siguranță de un mod rapid și la îndemână pentru a prepara ciocolată caldă fără bulgări. Piseaz-o cât mai bine posibil și pune-o într- un castron special în cuptorul cu microunde timp de 15 secunde. Apoi repetă această operație, în pauze agitând ușor produsul pentru a obține rezultatul dorit.

15. Uscăm ierburile
Pentru a uscarea în mod corespunzător plante aromatice, folosește acest sfat. Încălzește-le într-un recipient timp de 2-4 minute la putere mare, punându-le din timp pe prosoape de hârtie. Apoi, mototolește șervețelele și repetă operațiunea.

16. Recuperarea zahărului brun întărit
În grabă există riscul de supraexpunerea a zahărului brun care apoi se transformă într -un fosil din care nu mai poți face nimic. În cazul în care se întâmplă acest lucru, pune-l într -un bol cu o felie de pâine, presoară de asupra cu apă și pune-l pentru 30-45 secunde într -un cuptor cu microunde. Zahărul umed, de asemenea, poate fi salvat. Pune zahărul într-un castron și lasă-l iîn cuptorul cu microunde timp de 20-30 de secunde.

17. Coacerea fileului de pește
Pentru a prepara fileul de pește în cuptorul cu microunde, trebuie să fii mai întâi sigur că este uscat bine. Pune fileul pe o farfurie, și lasă-l pentru câteva minute în cuptor.

18. Coace prăjitură cu ciocolată
Fanii prăjiturilor cu ciocolată le pot obține cu ușurință timp de un minut și patruzeci de secunde. Pentru asta amestecă zahărul, cacao, sare, scorțișoară și făină într-un bol. După ce ai obținut un amestec uniform de ingredientele uscate toarnă lichidul într-o succesiune: apa, înghețata de vanilie și uleiul vegetal. Încă o dată amestecă-le a toate, până la dispariția completă a bulgărilor și încălzește în cuptorul cu microunde la putere mare în anticiparea plăcerii iminente.

19. Creșterea volumului de suc obținut din lămâi și lămâi verzi
Imaginează-ți că poți face o lămâie și mai suculentă dacă o pui în cuptorul cu microunde timp de 10-20 de secunde. Feliază lămâia apoi, pune-o într -un storcător și vei fi surprins cât de mult suc vei obține.

20. Ouă fierte perfect
Puteți găti minunat ouăle fierte în cuptorul cu microunde. Tot ce trebuie să faci este să pui oul crud într-o cană specială cu apă clocotită și să adaugi o picătură de oțet alb. Pune două scobitori în gălbenușul de ou, acoperă vasul cu folie de plastic și abia apoi pune totul în cuptorul cu microunde. Setează 30 de secunde.