30 de Povețe de la înțeleptul de 104 ani: Urmează aceste îndemnuri pentru sănătatea și starea ta de bine!

Înțeleptul Andrei Voron a văzut multe în viața lui. Oamenii întotdeauna veneau la el să-i ceară sfaturi despre viață, dar și cum să rămână sănătoși. A murit la vârsta de 104 ani, după care un jurnalist i-a publicat notițele și cunoștințele valoroase într-o carte. Iată câteva îndemnuri ale înțeleptului:

1.Învață să vezi tot ce e viu în jurul tău și să te bucuri de tot ce te înconjoară: de iarbă, copaci, păsări, animale, Pământ, cer.

2.Creează-ți un obicei cel puțin câteva minute pe zi să stai cu tălpile goale pe Pământ. Oferă-i corpului Pământul, până când el însuși nu l-a chemat.

3.Caută momente să stai puțin lângă apă. Aceasta îți ia oboseala, îți curăță gândurile.

4.În fiecare zi pe masa ta trebuie să fie legume și fructe. Cele mai sănătoase și hrănitoare sunt acelea încălzite și pline de Soare.

5.Carne, dacă dorești poți consuma, dar rareori. Alimentele mele sunt cerealele, fasolea, verdeața. Prădătorul a mâncat carne pe săturate și abia de se mai târâie, e lenos, iar calul consumând ovăz toată ziua trage. Lăcustele se hrănesc cu iarbă, de unde iau acea forță, ca să zboare.

6.Nu mânca prea mult! Cu o mână de curmale și o cană de vin, legionarii romani alergau în amuniția completă 20 km, atacau inamicul și luptau o jumătate de zi fără să se odihnească… Iar din cauza mâncării în surplus și a desfrâului patricienilor, Imperiul Roman a căzut.

7.După cină, eu încă jumătate de oră mă plimb prin grădină.

8.Nu trebuie să bei neapărat ceai din magazin. Pentru mine cel mai bun ceai este din ramurile tinere de păr. Acest ceai este foarte aromat și curativ.

9.Dorești să rămâi mult timp tânăr și să trăiești mult? O dată pe săptămână fă o cură cu nuci și mere. Dimineața pregătește 8 mere și 8 nuci. Aproximativ la fiecare 2 ore, mănâncă câte un măr și câte o nucă, pentru ca stomacul să fie ocupat în timpul zilei.

10.Când vine sezonul fructelor de pădure, poți refuza orice mâncare, cu excepția fructelor de pădure. Mănâncă zilnic cel puțin o ceașcă. Dacă stelele sunt ochii Cerului, pomușoarele sunt ochii Pământului.

11.Bea apă curată, acolo unde este posibil, fără să aștepți să îți fie tare sete. Acesta este primul leac. Unde nu m-ar fi dus soarta, am căutat mai întâi o fântână, un izvor.

12.Încearcă să eviți sarea. Pentru bărbați există trei pericole: sarea, zahărul și pâinea albă. Al patrulea pericol este vodca.

13.Primește mierea fără teamă și cu binevoință. Bea-o pe stomacul gol cu apă. Și vei vedea că capul tău va fi limpede, iar corpul ușor.

14.Tot ce crește în grădina ta e pentru tine, pentru sănătatea ta și pentru hrană. Fiecare plantă, pe care a îngrijit-o mâna ta este de două ori mai hrănitoare, decât cea cumpărată.

15.Nu uita de nuci. Nuca semănă cu creierul nostru. În ea e puterea necesară pentru creier. Și puterea bărbătească.

16.Mișcă-te mai mult. Pe piatra care se rostogolește nu crește mușchi. Grijile ne țin pe Pământ. Nu le evita, dar nici nu le lăsa să te domine.

17.Să nu-ți fie frică să începi să înveți un lucru nou, căci anume acesta te va face să te regenerezi.

18.Soarele răsare și apune pentru tine. Munca sporește după răsăritul soarelui. Iar creierul se odihnește mai bine și se luminează în timpul nopții.

19.Încearcă să te afli mai mult timp în aer liber. Obișnuiește-te să trăiești într-o cameră răcoroasă. Este suficient ca picioarele și mâinile să fie la cald, în schimb capul – la răcoare.

20.Corpul slăbit, care răcește întărește-l cu ierburi. O mână de ierburi, fructe de pădure, frunze, crengi de coacăză, zmeură, infuzează cu apă clocotită și bea toată ziua. În timpul iernii, vei avea mare folos de la această infuzie.

21.Ascultă-ți inima și vei descoperi, pentru ce ești chemat, care este măsura predestinării tale.

22.Fii amabil și atent cu oamenii. De la fiecare dintre ei, chiar și de la cei goi pe dinăuntru, poți învăța ceva.

23.Nu-ți face din oameni nici dușmani, nici prieteni și atunci nu vei avea de la ei nici probleme, nici griji.

24.Educă în tine voința minții și pacea sufletească, căci aceasta este fericirea.

25.La ceas de tihnă, așează-te în singurătate și contemplă lumea naturii, încercând să te dizolvi în ea. Și inima ți se va umple de pace.

26.Fiecare zori de zi sunt pentru mine ca o nouă viață. Mă strădui să las în fiecare zi în urma mea un lucru făcut cu multă dragoste, fie cunoștințe dobândite, fie orice alt efort, benefic pentru mine.

27.Păstrează în sinea ta sentimentul interior de bucurie și fascinație de viață.

28.Ce este bine și ce este rău, să vă șoptească inima, și nu părerea mulțimii.

29.Nu te supăra pe oameni, nu-i judeca. Fiecare dintre oamenii iertați de tine îți va adăuga dragoste pentru tine însuți.

30.Dacă inima ta este plină de iubire, în ea nu este loc pentru frică.