4 fapte bune care se pot întoarce împotriva ta, iar viața ta se va transforma într-un coșmar. Nu le mai face de acum încolo!

Cu toții am trecut prin situația când am făcut o faptă bună pentru persoanele din viața noastră și am fost răsplătiți în mod negativ pentru asta. Există momente când intențiile noastre bune ne atrag în situații extrem de neplăcute. Iată în continuare 4 fapte bune de care oamenii nu țin seama și pe care ajungi să le regreți:

1. Oferi obiecte pe gratis
E bine să ajuți alți oameni și să faci loc astfel în casă, dar atunci când postezi astfel de anunți, așteaptă-te să primești o mulțime de comentarii dubioase. E mai sigur să nu dai lucruri gratis persoanelor pe internet, ci încearcă să le vinzi, poate chiar la un preț mai mic. Oamenii vor încerca să negocieze prețul sub pretextul că nu au suficienți bani.

Există și alte opțiuni. Poți duce lucrurile de care nu ai nevoie unor fundații caritabile sau, dacă este permis, în țara ta, poți să le lași în fața apartamentului tău sau în fața casei unde poate veni cineva să le ia. În unele tări, oamenii fac asta cu mobila lor.

2. Îi iubești pe cei care nu sunt pregătiți pentru o relație serioasă
Cei care spun că nu sunt gata pentru o relație serioasă, nu vor să-ți spună adevărul, că nu sunt gata de fapt pentru o relație serioasă cu tine. Probabil ai observat că persoanele care spuneau că nu vor o familie, și-au făcut o familie imediat ce s-au despărțit de partenerul anterior. Relația lor anterioară e posibil să fi durat ani de zile.

Dragostea necondiționată e minunată dacă vine din partea ambilor parteneri. Nu irosi timpul și energia cu o persoană care e cu tine doar pentru a aștepta să găsească o persoană mai bună cu care să aibă o relație. Oricât de dureros e, nu are rost să stai și să aștepți să fii iubit. Nu e nevoie să rogi pe cineva să te iubeasc, dacă își dorește asta cu adevărat, o va face oricum.

3. Ajuți oamenii care nu vor să fie ajutați
Există multe persoane în a căror familii există probleme, dar refuză să recunoască asta chiar dacă le distruge viața. Nimeni nu vrea să-și lase prietenii și familia, dar uneori, sfaturile sunt inutile. Indiferent de cât de mult încerci, dacă o persoană nu vrea ajutorul tău, încercările tale sunt inutile. Deși e greu, poți doar să speri că persoana respectivă își va da seama singură că greșește.

4. Împrumuți bani persoanelor care sunt obișnuite să trăiască de pe urma altora
Există persoane care au mereu probleme și nici nu încearcă să le rezolve, așteaptă ajutorul de la părinți sau rude. Dacă împrumți bani unei astfel de persoane, există mari șanse să nu-i mai primești înapoi. Dacă cineva îți cere bani cu împrumut, oferă-le o sumă de care te poți lipsi dacă va fi cazul.