4 moduri eficiente prin care să-ți înveți copilul să aibă răbdare

Nu toți adulți reușesc să aștepte liniștiți, iar copiii nici atât. Există metode care să-ți ajute copilul să aibă mai mult control de sine și să nu se plictisească enorm atunci când aștepți fără să fie nevoie să apelezi la jucării sau la gadgeturi. Există 4 moduri extrem de simple prin care poți să îți înveți copilul să stea liniștit și să fie răbdător:

1. Vizualizarea timpului
Gândirea abstractă a copiilor începe să se dezvolte începând cu vârsta de 9 ani. Înaite de asta, mintea lor funcționează într-un mod mai direct, de aceea, le-ar putea fi greu să facă diferența între 15 și 45 de minute. Pentru a putea face acest pas, e important să poată vizualiza ceasul atunci când este posibil.

E greșit să îi spui că plecați peste o oră și că are 10 minute la dispoziție să își strângă jucăriile. E corect să-i spui că mami și tati se întorc acasă când soarele apune în spatele acoperișului casei. Copiii nu vor fi deranjați să aștepte dacă au posibilitatea unei comparații, cum ar fi la fel de rapid ca spălatul pe dinți.

2. Învață-ți copiii jocuri pe care le pot juca singuri
Sunt o mulțime de motive pentru care important ca micuții noștri să se poată juca singuri. Unul dintre ele este să reușească să se distreze oricând și oriunde. Imaginația copiilor nu are limite, iar aceste jocuri nu necesită pregătiri speciale. Smartphone-urile și tabletele încetinesc dezvoltarea imaginației și a creativității copiilor.

Încearcă să le propui jocuri cum ar puzzle, vânătoare de comori, să compună povești și roluri. Trebuie să ai răbdare, numai astfel te vei putea bucura de roadele muncii tale.

3. Un joc care salvează vieți în locurile publice
Copiii se plictisesc mereu atunci când trebuie să aștepte autobuzul sau pe mama să se întoarcă de la cumpărături. Iată un joc pe care i-l poți propune: doi participanți își pun o dorință și o caracteristică pe care să o caute în obiectele din jur cum ar fi culoarea sau forma.

Prima persoană care găsește 10 astfel de obiecte are dreptul să aibă dorința îndeplinită. Puteți să vă jucați în timp ce așteptați să treceți strada sau în timp ce călătoriți.

4. Un mod simplu de a nu-i întrerupe pe adulți.
Atunci când un copil vrea să-i spună ceva părintelui său care discută cu o altă persoană tot ceea ce trebuie să facă e să pună mâna pe umărul sau brațul părintelui. Dacă părintele îi atinge mâna în semn de răspuns, înseamnă că a fost auzit și se va ocupa de el cât mai curând.