4 teorii științifice: de ce ne plac unii oameni, iar alții nu

Se cunosc trei etape ale iubirii. Și în fiecare dintre acestea simțim alți hormoni de fiecare dată. Ba mai mult decât atât a fost deja demonstrat faptul că atunci când suntem îndrăgostiți simțim și ne comportăm exact ca oamenii care suferă de boli psihice. Și totuși ce se întâmplă mai exact în organismul și în creierul nostru? Și de ce unii oameni ne plac mai mult decât alții? Pentru toate aceste întrebări știința are toate răspunsurile necesare.

Au avut loc mai multe cercetări, experimente și s-au dezvoltat teorii foarte interesante care ne descoperă din ce în ce mai multe secrete despre noi, dar și ne explică de ce îi alegem pe unii și îi ignorăm pe alții.

1. Mesajele care au la final punct se consideră a fi mincinoase sau răutăcioase
Specialiști din Statele Unite ale Americii au făcut un experiment la care au participat 126 de oameni. Ei au citit niște mesaje din două replici, o întrebare unică, dar mai multe variante de răspuns. Detaliul era absența sau prezența punctului de la final. Participanții la experiement au considerat răspunsurile fără semnele de punctuație ca false sau brutale.

2. Ne purtăm mult mai frumos dacă știm că anume asta se vrea de la noi
Ne purtăm cu oamenii așa cum îi percepem. În acest fel noi facem exact lucrurile pe care credem bune, doar ca să lăsăm o impresie bună. De exemplu dacă tu consideri pe cineva că este prost îîl vei trata în acest fel. Și după aceea ești justificat să spui că ai avut dreptate.

3. Suntem atrași de oamenii care au aceleași calități ca și noi sau care au calități pe care noi ni le-am dori
Chiar dacă nu ne-am dat niciodată seama poate, această regulă a funcționat, funcționează și va funcționa întotdeauna. Are două părți. În primul rând ne plac oamenii care sunt exact cqa și noi din punct de vedere al calităților. Ne mai plac și oamenii care au calități pozitive și acest lucru ne face să uităm de propriile defecte. De exemplu o fată se mândrește cu fizicul ei dar urăște faptul că este prea timidă. Și ea caută să aibă un partener la fel de frumos la fizic doar că cu mai multă încredere în propriile forțe.

4. Suntem mai tentați să avem încredere în străinii care ne amintesc de oameni în care ar fi trebuit să avem încredere la un moment dat
29 de participanți în cadrul unui experiment au avut de ales dacă să își păstreze zece dolari sau să îi investească. S-a dovedit că un bărbat a dat banii cuiva care semăna cu cineva din trecutul său.