6 lucruri obișnuite din Coreea de Sud care trezesc curiozitatea în alte țări

Coreea de Sud este o țară plină de contraste. Aici se îmbină perfect tradițiile asiatice vechi de sute de ani cu noile tehnologii. Și nici nu mai trebuie menționat faptul că fiecare călătorie acolo deschide noi porți spre cunoaștere culturii coreene care este plină de mistere. Tot ce ai putea descoperi acolo te va uimi, fără îndoială.

1. Ajutorul din partea autorităților pentru femeile însărcinate
Toate femeile care așteptă un copil primesc în dar din partea statului un card de credit. Banii respectivi pot fi folosiți doar pentru cele necesare micuțului, pentru doctori sau pentru medicamente. De asemenea femeile mai primesc și un breloc care le ajută să aibă locul asigurat în transportul public. În metrou locurile pentru ele sunt marcate cu roz. Mai poți vedea și locuri de parcare speciale.

2. Pe absolut fiecare stație de autobuz există un panou care arată în timp real pe unde se află mijloacele de transport
Aici toate autobuzele sunt noi și au aparate de aer consiționat. Șoferii au ochelari de soare, uniforme în stare perfectă și mănuși albe. Transportul circulă toată ziua și chiar noaptea. Prețul pentru o călători cu taxi va fi la fel doar că va trebui să mai împarți mașina cu alți doi- trei oameni.

3. În magazine poți mânca gratuit din produse
În majoritatea supermarketurilor mâncarea pentru degustație se găsește în cantități nelimitate. nimeni nu a sta să verifice ce sau cât ai mâncat sau dacă ai cumpărat ceva.

4. Coreenii adoră să dea și să primească daruri practice
Un cadou foarte des întâlnit printre coreeni cu sau fără motiv este hârtia igienică. Acolo se crede că lungimea unui sul reprezintă durata vieții. În general coreeenii preferă cadourile practice, mai ales dacă acestea pot fi mâncate. Așa o mare companie le-a dat angajaților un set de alimente.

5. Bisericile dau oamenilor niște daruri mici dar foarte drăguțe
De câteva ori pe an fețele bisericești își trimit credincioșii la coafor sau la stomatolog. Pe străzi putem vedea foarte mulți oameni de diverse credințe care vor să atragă lumea. Cel mai bun truc sunt șervețele gratuite cu adresa bisericii. Apropo, chiar în Coreea de Sud se află cea mai populată biserică din toată lumea. Acolo vin peste un milion de oameni în fiecare an.

6. Elevii din clasele mai mari învață până noaptea târziu
Copii coreeni învață foarte mult. Cei din clasele mai mici stau la școală de la ora 9 la ora 18. Cei mai mari ajung acasă după ora 22. Studenții pot să și doarmă în biblioteci. În așa fel ei nici nu mai au viață socială.