6 metode pentru o cultura bogata de rosii. Toate ingredientele se gasesc in bucatarie

Te gândești cum ai putea să ajungi să ai o cultură bogată de roșii în propria gospodărie? Sau, poate vrei să crești calitatea tomatelor românești cu care ieși pe piață la sfârșitul fiecărui sezon agricol?

Dacă vrei să îmbunătățești atât serviciile pe care le oferă afacerea ta, cât și veniturile pe care aceasta ți le aduce trebuie să știi că succesul constă în abordarea pe care o ai și în produsele pe care alegi să le cultivi. De aceea este important să te documentezi permanent și să încerci să perfecționezi modul în care ai grijă de cultura ta, începând de la cultivarea roșiilor și până la culegerea legumelor ajunse la maturitate.

1. Drojdie
Multe recenzii magulitoare pot fi auzite de la gradinari despre solutia de drojdie, care actioneaza ca un pansament foliar. In acest scop, luati 100 de grame de drojdie proaspata si dizolvati cu atentie in 10 l de apa calda, dupa care irigati imediat tufisurile cu aceasta solutie.

2. Cenusa
O infuzie de doua zile cu cenusa de lemn s- a dovedit a fi la fel de eficienta. Pentru a pregati solutia, trebuie sa luati 250-300 g de cenusa si sa o diluati in 10 litri de apa calda. Dupa filtrare, infuzia este gata de utilizare.

3. Praf de copt
Praful de copt ajuta rosiile sa se coaca mai repede. Pentru a pregati o solutie, trebuie sa amestecati 3 lingurite de praf de copt in 10 litri de apa. Acest produs banal, care se gaseste in fiecare bucatarie, nu numai ca ajuta la inlaturarea infectiilor rosiilor, dar atunci cand este aplicat in perioada de inflorire, ovarul creste continutul de zahar al fructelor.

4. Otet
Conform unor gradinari, un efect demn in lupta impotriva infectiilor poate fi obtinut prin irigarea periodica a tufisurilor de rosii cu o solutie bazata pe otet de masa de 9% , ale carei proprietati antimicrobiene sunt laudate si de medicina traditionala. Pentru a face o solutie, amestecati 100 ml otet cu 10 litri de apa si pulverizati plantele.

5. Sare
Unii gradinari sunt de parere ca sarea alunga bolile si infectiile rosiilor. Ei folosesc o solutie bazata pe 250 g sare si 10 l apa. Plantele sunt protejate de infectii cu un strat subtire de sare pe frunze.

6. Usturoi
Infuzia de usturoi este, de asemenea, benefica pentru rosii. Pentru prepararea solutieise amesteca 200 g de usturoi cu 10 l de apa. Solutia ctioneaza ca un insecticid universal , care sperie un numar mare de daunatori cu fitoncidele sale puternice. Aceasta solutie protejeaza rosiile si de infectii.