6 Motivele pentru care empaticii se despart de oamenii falși

Atunci când o persoană empatică întâlnește oameni falși, este obișnuit să se izoleze de ei, fiind o formă de protecție. Oricine nu emană vibrații veridice va pune un empatic în alertă.

Există mai multe tipuri de măști sociale. Oamenii, adesea sunt falși din mai multe motive. În continuare vă prezentăm 6 motive pentru care empaticii se despart de oamenii neautentici.

Iată câteva trăsături și comportamente ale oamenilor care vă pot face să vă simțiți îngrozitor:

1. Cineva care vrea să fie iubit de toată lumea pe care o întâlnește, este extrem de amabil pentru a obține adorația.
2. Cineva plin de ură sau furie încă muncește din greu pentru a convinge oamenii că așa este mai ok.
3. Cineva a avut o copilărie distructivă din punct de vedere emoțional, lăsându-i nesiguri și în durere, dar prefăcându-se duri.
4. Cineva care își construiește o personalitate cu totul nouă pentru a ascunde persoana pe care o consideră inadecvată în societate.
5. Cineva te laudă excesiv, dar nu este sincer.
6. Cineva care inventează povești pentru a fi un interlocutor interesant.

Iată cum puteți reacționa:

1.Evitați să fiți în prezența acestor oameni, doar nu aveți un motiv veridic pentru a face asta( în cazul în care nu v-au rănit sau ofensat).
2.Nu puteți vorbi cu ei. Veți observa, că nu puneți doar adresa întrebări și dacă vorbiți- nu are sens.
3.Aveți un sentiment de groază și vă simțiți în siguranță numai atunci când nu mai sunteți în prezența persoanei respective.
4.Mai mult de o oră petrecută în compania lor vă stoarce de energie.
5.Senzația că ești vinovat.
6.Senzația de neajutorare în preajma lor.

Așadar, pentru că empaticii simt falsitatea și neautenticitatea altora, nu înseamnă că și ei nu își falsifică sinele. Uneori, este necesar să ne modificăm comportamentul, să ne conformăm situației. Toți, la un moment dat, și-au pus o mască, măcar o dată în viață, sau alții zilnic. Modificarea stării în care ne aflăm este un lucru foarte util. Poate că trebuie să fim optimiști și fericiți atunci când ne simțim trist sau deprimați, poate că ar trebui să devenim nervoși, atunci când suntem de fapt indiferenți, sau ar trebui să ne prefacem că iubim locul de muncă, pe care îl detestăm de fapt.

În unele cazuri, falsificarea poate să ne creeze situații dificile și instabilitate emoțională. Problema cea mai mare este că mulți dintre noi nu cunosc cauza principală, care generează o emoție. Deci, nu contează emoția în sine, dar tot ceea ce a făcut ca această emoție să apară. Cele mai mari surse ale nefericirii sunt oamenii care nu se cunosc pe ei înșiși și care fug de propria lor personalitate. A fi autentic și în armonie cu tine este o binecuvântare emoțională.

Oamenii sensibili vor ocoli trăsăturile negative, deoarece știu cât de distructive sunt, dar îngroparea lor nu le șterge definitiv. Ele vor apărea întotdeauna și pot provoca daune și mai mari.

Ura, mânia, gelozia și frica de respingere sunt patru trăsături, adesea, îngropate în sinea noastră. Toate emoțiile sunt parte din noi și ele au rolul lor. Trebuie doar să recunoaștem și acceptăm emoțiile, pentru a evita consecințele negative.