A găsit într-o valiză aruncată la gunoi 100.000 de dolari, însoțiti de un bilet: „Fă ce vrei cu ei, sunt ai tăi”. Ce i s-a întâmplat în următoarele 6 luni depășește orice limită!

Unii oameni se nasc bogați, în timp ce alții muncesc mult pentru a avea succes. Însă pentru un om fără casă, așa cum este Ted Rodrigue, banii au venit foarte ușor, deși cam târziu. Nu a trebuit să muncească deloc, dar a primit din senin 100.000 de dolari pentru a-și pune viața pe picioare.

Ai crede că Ted este una dintre cele mai norocoase persoane din lume, dat fiind că a primit atâția bani doar pentru a lua viața de la capăt. Dar ce s-a întâmplat de fapt în viața acestui om este cu totul altceva. Rodrigue s-a întors pe străzi după ce a cheltuit toți banii în cel mai rău mod posibil.

Ted locuia sub un pod în California, strângea sticle de pe stradă și le recicla, pentru asta primea foarte puțini bani. Dar viața lui a devenit o parte dintr-un experiement social condus de Wayne Powers în 2005. Ideea era să dai unui om de pe străzi 100.000 de dolari și să îi documentezi viața după aceea. Într-o zi bună el scotea pe gunoaie 35 de dolari pe care îi cheltuia pentru a cumpăra mâncare, bere și țigări.

Într-o zi Ted a găsit o valiză într-o pubelă, când a deschis-o a văzut că era plină cu bani. Tot acolo mai era și un bilet pe care era scris: ,,Ce ar face o persoană fără casă care trăiește pe străzi dacă i s-ar da 100.000 de dolari?”. Acela a fost momentul când și-a dat seama că banii sunt ai lui.