A țipat la o femeie care a parcat pe locul pentru persoanele cu dizabilități. Nu se aștepta la răspunsul ei

Nu trece o zi fără să vedem cum locurile de parcare rezervate persoanelor cu dizabilități sunt ocupate de mașini ce nu ar trebui să ocupe aceste spații. De ce le ocupă? Din comoditate, din cauza faptului că aceste locuri sunt cele mai apropiate de intrarea în magazin, dar nimeni nu se gândește că acele locuri speciale trebuie folosite de cei care au anumite suferințe.

O femeie de 28 de ani din Statele Unite a povestit întâmplarea prin care a trecut în parcarea unui supermarket.
“Am parcat pe unul dintre locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități. Mi-am pus cardul legitimație pe bordul mașinii. Acum o lună am fost operată pe coloană, mă mișc un pic mai greu, dar am reușit să ies din mașină fără ajutor.

– Nu ți-e rușine? – a strigat o doamnă din spatele meu.

– Poftim?

– Nu ți-e rușine să parchezi pe locurile pentru handicapați? Voi, tinerii nu aveți respect pentru nimeni și nimic. Probabil că ai furat legitimația aia de la cineva ca să parchezi pe locurile astea.
– Doamnă, de fapt, legitimația asta îmi aparține și…

– Îți aparține? Ești perfect sănătoasă! Minți cu nerușinare. Mincinoșii ajung în iad. Ești doar o leneșă!

– M-ați întrerupt înainte să vă spun că am lupus, artrită reumatoidă, fibromialgie, sindromul Sjogren și spondiloză. Nu toate dizabilitățile se văd cu ochiul liber. Asta e prima oară, după mult timp în care pot să ies singură din casă. Poate ar trebui să nu mai tragem concluzii greșite despre oameni pe care nu îi cunoaștem, ar trebui să ne gândim mai mult înainte să deschidem gura.

Doamna s-a înroșit și a plecat murmurând. Mi-am făcut cumpărăturile și am reîntâlnit-o în magazin, la raionul de legume și fructe. A venit la mine și și-a cerut scuze. S-a oferit chiar să mă ajute să îmi pun cumpărăturile în portbagaj. ”