Acarienii de praf din pat sunt cauza problemelor dvs. de sanatate

Acarienii de praf sunt nişte insecte foarte mici care locuiesc în lenjeria de pat, în covoare sau în orice tip de mobilă moale. Ei se hrănesc cu celulele de piele moartă şi de multe ori provoacă alergie şi alte probleme de sănătate, cum ar fi astmul sau bolile de piele.

Simptomele prezenţei acarienilor de praf: strănut, guturai, inflamaţii, mâncărime la ochi, nas sau gât, tuse, pungi albastre sub ochi.
Persoanele care suferă de astm vor avea dificultăţi de respiraţie, dureri în piept, probleme cu somnul şi o sensibilitate excesivă faţă de răceală.

Utilizarea cât mai deasă a aspiratorului şi spălarea regulată a lenjeriei de pat sunt nişte măsuri bune de a lupta contra acarienilor de praf, însă unele obiecte, cum ar fi pernele sau saltelele, sunt foarte greu de spălat în condiţii casnice.

Dar există o metodă superbă de a scăpa cu uşurinţă de aceste insecte: pulverizarea soluţiei de ulei de eucalipt.

Componente:
– 2 pahare de apă distilată
– 15-30 de picături de ulei de eucalipt

Pulverizaţi soluţia de ulei de eucalipt peste toate obiectele pe care nu le puteţi spăla.

Asiguraţi o ventilare bună a încăperii în care se află acestea sau puneţi-le la uscat în aer liber.

Faceţi procedura de 3 ori timp de o săptămână.

Cercetările au demonstrat că uleiul de eucalipt şi alte uleiuri esenţiale sunt eficiente în lupta cu acarienii de praf. În afară de aceasta uleiul de eucalipt este complet inofensiv pentru oameni.

Totuşi dacă aveţi copii mai mici de 10 ani, nu se recomandă utilizarea uleiului de eucalipt, dar îl puteţi înlocui cu ulei esenţial de cuişoare sau mărar.