Această scrisoare te va face să înțelegi de ce românii emigrează! O femeie dezvăluie ce i s-a întâmplat în Germania

…Mă duceam la cumpărături și la un moment dat am văzut un arici rănit pe marginea drumului, era plin de sânge și abia de se mișca. În suburbiile orașului poți vedea deseori astfel de situații: airici, vulpi, șerpi și chiar căprioare accidentate de mașini.

Mi s-a făcut milă de el, așa că l-am înfășurat într-un ziar și l-am luat acasă. L-am sunat pe Helmut și l-am întrebat ce să fac? El mi-a zis să-l duc la spital, fiindcă acolo este o secție veterinară.
Ajunsă acolo, am intrat în cabinet, unde m-a întâmpinat un doctor de vreo 2 metri înălțime și m-a întrebat în germană ce s-a întâmplat.

În acel moment uitasem cum se zice la „arici”, ulterior deja am verificat în dicționar și am aflat că e„igel”, dar i l-am arătat și la văzul acestuia, doctorul mai că nu a plâns. Repede i-a prelucrat superficial rana, i-a pus o injecție și a zis că are nevoie de operație și va trebui să aștept aproximativ o oră.

Peste o oră jumătate, a venit doctorul cu o față tristă de parcă pe masa de operație era o rudă de-a mea între viață și moarte și mi-a spus că trauma e foarte gravă și cel mai probabil va rămâne invalid. După care mi-a mulțumit că l-am adus la timp, atlfel nu mai reușea să-i salveze viața. A precizat că nu pot acum să-l vizitez pentru că e după anestezie încă și că va mai trebui să stea câteva zile în reanimare ( pentru arici!), după care voi putea să-l iau.

Probabil în acel moment pe fața mea scria „La ce bun îmi trebuie mie un arici invalid acasă?”

Și acesta continuă:

-Mă gândesc că ar putea fi o responsabilitate prea mare pentru dvs. ( vai de mine!!!). De aceea a-ți putea să dați animalul la azil (!). Iar în cazul în care veți hotărî să-l adoptați, va trebui să treceți câteva formalități…

Mi-am dat seama că nu pot să mă hlizesc: neamțul era trist, la fel ca la îmormântarea lui Fuhrer. De aceea am încercat să-mi stăpânesc zâmbetul și l-am întrebat la ce formalități se referă?

-Contractul de adopție ( pentru un arici!!!) și o caracterizare de la magistrat.

-O caracterizare a animalului?

-Nu, o caracterizare a relațiilor voastre în familie. Un document care arată dacă dvs. sau membrii familiei voastre au fost sau nu învinuiți de violență asupra animalor. La fel, magistratul va trebui să indice dacă aveți o situație financiară bună și condițiile necesare pentru îngrijirirea animalului.

I-am zis că vom discuta cu familia despre această decizie și l-am întrebat cât trebuie să achit pentru operație.

Răspunsul m-a dat jos:

-Nu trebuie să achitați nimic. La noi există programul federal de salvare a animalelor ce au suferit din cauza oamenilor. Ba din contra, veți primi un premiu de 100 euro pentru că v-ați adresat neîntârziat la noi. Vă mulțumim pentru atitudinea dvs.

Într-un cuvânt, în drum spre casă nu-mi mai venea să râd, chiar m-am întristat: când mă gândesc ce atitudine aveau medicii la noi în țară atunci când mătușa a suferit un infarct, când mă rugam la medici ca cineva s-o examineze…

În așa fel am ajuns la concluzia că e mai bine să fii un arici în Germania, decât un om în România.