Aceste cuvinte ale lui Hürrem Sultan nu vor fi uitate încă mult timp

În secolul XVI Rusia Kieveană a fost supusă la o mulțime de raiduri ale tătarilor din Crimeea. Orașele ardeau, pe mormintele proaspete plângeau văduvele și orfanii, iar pe fetele frumoase legate cu lanțuri le aștepta o soartă tristă. Și doar una dintre ele a intrat în istoria mondială.

Anastasia Lisovskaya avea doar 14 ani, când a fost luată prizonieră. Tânăra fiică de preot nici nu-și imagina că viața ei niciodată nu va mai fi la fel!

Ea a avut de parcurs o cale lungă și dificilă, lăsând în memoria urmașilor milioane de legende și clădirea moscheii lui Hürrem Sultan — una dintre principalele decorațiuni din Istanbul. De aceea, în prezent serialul „Suleyman Magnificul”, bazat pe acele evenimente istorice, este atât de popular. Istoria unei fete slave, care a devenit o legendară conducătoare, a fost îndrăgită de spectatori. Filmul a fost împărțit demult în citate.

„Viața îi îngenunchează pe cei mai puternici ca să le arate că ei se pot ridica. Pe cei slabi nu-i atinge. Ei oricum stau o viață întreagă în genunchi.”

„Voi cădea, cădea și cădea. Dar când o să mă ridic, toți vor cădea în jurul meu.”

„Eu sunt Hürrem. Fie ca dușmanilor mei să le fie frică de mine! Să le fie teamă de mânia mea! Sunt ca o săgeată, pătrund în inima lor, pentru ca ei să ardă veșnic!”

„Dragostea mea este ca flacăra unei lumânări: dacă vei uita de mine, îți voi arde casa și tot ce iubești.”

„Nu poți schimba ceea ce este deja făcut. Iar mai departe fie ce va fi.”
„Acum va veni sfârșitul tuturor dușmanilor, care mi-au pricinuit atâtea chinuri și suferințe. Fie ca ei să tremure înaintea mea! Le voi transforma fiecare inspir într-o tortură! Eu însămi voi deveni foc ca să-i ard în flăcările mele! Ce-mi pasă de harem? Eu voi conduce lumea!”

„O femeie întotdeauna va înțelege totul, privindu-te în ochi. Cuvintele nu sunt necesare.”

Cruzimea, încăpățânarea și o bărbăție incredibilă — anume aceste calități au ajutat-o pe simpla fată ucraineană să devină Hürrem Sultan. Dacă ți-au plăcut aceste citate, distribui-le prietenilor tăi.