Aceștia sunt “vampirii electrici”. Aparatele electrocasnice din locuință pe care trebuie să le scoți din priză. Deși sunt în stand-by, consumă multă energie electrică

Consumul de energie electrică le ridică o reală problemă românilor. Scumpirile care se resimt în facturi îi fac pe mulți să caute variante pentru a reduce curentul consumat. Specialiștii au găsit soluția pentru a evita sumele exagerate.

Specialiștii au făcut un studiu asupra a 1.300 de gospodării din Uniunea Europeană. Conform acestuia, s-a observat că există un consum de 6,3% în stadiul în care electrocasnicele stau în stand-by. Acest procent înseamnă aproximativ 180 de lei pe an. Pentru a-l reduce, este suficient să scoateți aparatele din priză, atunci când nu le folosiți.

Alte metode pentru a diminua consumul de energie electrică sunt: optați pentru televizoare mai mici, spălați hainele la 30 de grade, utilizați cât mai puțin aparatul de aer condiționat, boilerul și caloriferul electric.

„Vampirii electrici” care se resimt pe factura de curent. Scapă de ei și vei plăti mai puțin
Acești „vampiri” pot fi identificați și eliminați printr-un gest extrem de simplu. Cu puțină atenție, veți observa că aceștia au un bec LED de culoare roșie sau albastră. Lumina nu se stinge niciodată, cât timp sunt în priză. Faptul că aceste electronice și electrocasnice au aceste becuri aprinse mereu este un semn că, în acel timp, consumă energie electrică.

Pentru a scăpa de consumul de energie al acestor „vampiri”, cea mai bună variantă este să le scoateți din priză când nu le folosiți. Când plecați de acasă, nu este necesar să vă consume curentul electric. Astfel, veți economi zeci de lei pe care îi simțeați pe factură fără să aveți vreun beneficiu.