Angajații acestei școli au fost uimiți de ceea ce era ascuns după tabla de scris

Probabil, în viitorul apropiat, tablele de scris din școli vor deveni „un lucru din trecut” și vor fi înlocuite cu vreo nouă tehnologie extravagantă. Dar sunt destul de sigur că noi toți am învățat o mulțime de lucruri privind (sau prefăcându-ne că privim) aceste accesorii ajutătoare din sistemele de învățământ. Iar tablele Liceului Emerson din orașul Oklahoma urmau să le dea tuturor o lecție surprinzătoare despre propria lor istorie. O descoperire cu adevărat spectaculoasă…

Antreprenorii începuseră lucrările de renovare ale Liceului Emerson, dar munca lor a fost oprită, când ei au îndepărtat tablele de scris, făcând astfel o descoperire surprinzătoare: niște table de scris neatinse de aproape 100 de ani!

În 1917 fuseseră instalate noi table de scris, care pur și simplu au fost fixate peste cele vechi. Aceste table au fost găsite în patru încăperi diferite, cu teme și lecții bine coordonate.

O roată de înmulțire… o tehnică, pe care instituția nu o mai văzuse până atunci!

Cinthea Comer, profesoară de limba engleză, a spus: „Era atât de ciudat, pentru că culorile erau atât de vii, încât puteai spune că totul a fost desenat chiar în acea zi. Să știi că desenul a fost făcut cu o sută de ani în urmă… este ca și cum ai privi trecutul printr-o oglindă.”

Învățând copiii să citească muzica (și nu doar să apese un buton de pornire)! Statul Oklahoma planifică să păstreze această descoperire extraordinară.