Apeductul olandez pare să încalce toate legile fizicii. VIDEO

Deși ființele umane au tendința de a deteriora planeta si ruina habitatul natural în numele extinderii infrastructurii, trebuie să recunoaștem că oamenii sunt destul de buni în a realiza construcții impresionante.

Un astfel de exemplu este Apeductul Veluwemeer, o construcție impresionantă. Deschis oficial în anul 2012, apeductul Veluwemeer este o lucrare de arhitectură și de inginerie uimitoare. Acesta are o lungime de 25 de metri și o lățime de 19 metri, fiind localizat în Harderwijk, în estul Olandei.

Veluwemeer este un pod de mică adâncime (de trei metri), care permite atât ambarcațiunilor de mici dimensiuni, cât și vehiculelor de apă mai mari să treacă fără problem. Este interesant la acest apeduct că, spre deosebire de alte poduri mobile, design-ul lui permite fluxul traficului constant – atât pe apă, cât și pe drum.

Veluwemeer este cel mai scurt apeduct din lume, însă, cu toate acestea, peste 28. 000 de vehicule trec în fiecare zi pe el. De asemenea, pietonii pot admira frumusețea podului de pe aleile pietonale realizate de-o parte și de alta a apeductului.