Băiat de 7 ani pus de mama lui să facă diverse treburi gospodărești. Motivul pentru care face asta e de toată lauda

Recent, s-a aflat despre povestea unei tinere mămici care își punea copilul să facă diverse treburi gospodărești, iar internauții au început să o critice. Și totuși, după ce lumea a rămas impresionată după ce a înțeles adevăratul motiv pentru care face asta.

Nikkole, o mamă de numai 22 de ani din Michigan, SUA, a început să fie aspru criticată pe internet deoarece posta fotografii pe contul de socializare în care apărea fiul ei care făcea treburi în casă, de la curățenie, până la gătit. Numele ei este Nikkole Paulun și își crește singură cei doi copii, pe Lyle, în vârstă de 7 ani, și pe Ellie, de un an și jumătate.

Băiat de 7 ani pus de mama lui să facă diverse treburi gospodărești
Femeia muncește din greu pentru a avea grijă de copiii ei și, în același timp, are grijă să fie pentru ei un exemplu bun. Astfel ea vrea să îi educe și învețe să fie membri productivi ai societății, care știu să tundă iarba, să își spele singuri hainele, să își gătească singuri. Mai precis, ea și-ar dori ca fiii ei să devină independenți cât mai rapid, chiar din adolescență. Iată cum a explicat femeia, în momentul în care a început să fie criticată pe rețelele sociale:

„Îmi învăț fiul să gătească și să facă treburi prin casă. De ce? Pentru că gospodăria nu e numai pentru femei. Fiindcă într-o zi s-ar putea să se trezească că locuiește singur, trăind pe cont propriu și să aibă nevoie, dar să nu știe cum să își spele hainele, să nu știe că nu trebuie să mănânce mâncare de la fast-food în fiecare zi. Fiindcă într-o zi poate va dori să impresioneze o fată cu o masă gătită de mâinile lui. Fiindcă într-o zi, când va avea copii și soție, va fi nevoit să facă tot felul de lucruri prin casă. Pentru că trăiesc într-o generație de oameni care se plâng că școala nu ne învață cum să gătim, cum să spălăm, cum să facem un nod de cravată, sau cum să ne plătim facturile.

Copiii astfel educați de mici au mai mult succes în viață
„Fiindcă a-l învăța pe fiul meu cum să facă aceste lucruri și cum să fie un membru productiv al acestei societăți, atât afară, cât și în casă, TOATE ASTEA încep cu MINE. Fiindcă e în ordine să îți lași copilul să fie copil, dar să îl înveți în același timp lecțiile valoroase pe care trebuie să le știe până când va crește. Fiul meu nu va fi niciodată ,,prea bărbat” ca să gătească sau să facă curat în casă. El va fi un bărbat blând și bun care poate intra în casă după ce a schimbat un cauciuc pentru a verifica friptura la cuptor. Va fi un bărbat care își poate sorta singur hainele pentru a le spăla, dar care știe să taie și iarba. Părinți, vă rog să vă amintiți că un bărbat care crede că nu trebuie să gătească și nici să facă curat a fost odată un băiețel pe care nimeni nu l-a învățat ce e mai bine.”

Studiile arată că dacă copiii sunt lăsați să facă treabă prin casă ei vor crește mai independenți și vor avea mult mai mult succes în cariera pe care și-o vor alege. Asta fiindcă dacă cresc având multă responsabilitate, mai târziu vor avea încrederea pentru a prelua inițiativa și pentru a avea țeluri înalte.