Buretele de baie te poate îmbolnăvi. Iată la ce pericole te expui!

Buretele de baie din plasă, pe care îl folosim aproape zilnic pe pielea noastră, are efecte dăunătoare asupra sănătății. Majoritatea femeilor îl folosesc pentru a-și exfolia pielea și pentru a îmbunătăți circulația sângelui. Dermatologii sunt de părere că acest obicei ne poate îmbolnăvi și ne sfătuiesc să evităm folosirea buretelui de baie.

J. Matthew Knight, de la „Knight Dermatology Institute”, a explicat de ce trebuie neapărat să aruncăm buretele de baie. Medicul consideră că buretele este un obiect murdar, fiindcă îl ţinem cu orele în baie, la loc umed. Eliminând celulele moarte, bacteriile au contact direct cu organismul nostru şi se pot dezvolta infecţii atât interne, cât şi externe.

Acelaşi lucru se aplică şi în cazul folosirii lui după depilare, potrivit marieclaire.co.uk. Totuşi, dacă nu vrei să renunți la buretele de baie, asigură-te că, după fiecare spălare, îl laşi să se usuce într-un loc curat şi uscat. O altă recomandare este să schimbi buretele o dată la 3 luni.

În locul buretelui de baie, încercați un scrub pentru corp sau un exfoliator. Vă scapă de pielea moartă și veți evita astfel problemele bacteriene. De asemenea, scruburile care conțin uleiuri esențiale vă lăsa o piele netedă și cu un miros divin.