Ce anume trebuie să-l înveți pe copilul tău pentru ca acesta să devină milionar

Toți părinții își doresc ca copiii lor să fie sănătoși, fericiți și să aibă succes. Dar un copil are nevoie de ajutor pentru a deveni un adult bogat și responsabil din punct de vedere financiar. Vă vom spune de ce anume aveți nevoie pentru a vă învăța copiii să-și atingă obiectivele și să devină prosperi.

Banii de buzunar – sunt buni sau răi?
Mulți părinți se confruntă cu asta. Pe de o parte, vrei să-ți încurajezi copilul, pe de altă parte, riști să-i formezi o dependență. Părinții folosesc adesea banii de buzunar ca recompensă pentru comportamentul bun sau pentru notele bune la școală. Cu toate acestea, psihologii cred că această abordare poate dezvolta o percepție distorsionată a banilor.

Ideea principală a banilor de buzunar este să-l învețe pe copil responsabilitatea financiară, să explice scopul și valoarea banilor, precum și să-l învețe să-și planifice propriile cheltuieli. Banii de buzunar nu trebuie folosiți ca mijloc de manipulare. În schimb, banii ar trebui să ajute un copil să dezvolte atitudinea corectă față de ei în viitor.

Cum să-ți înveți copilul să facă un buget bun

1. Dați un exemplu bun
Atitudinea față de bani se formează până la vârsta de 7 ani. Până atunci, un copil este interesat de lume și urmărește cu atenție comportamentul părinților. Dacă mama și tata se ceartă mereu pentru bani, copilul va observa cu siguranță acest lucru. Așadar, începeți prin a vă revizui propria atitudine față de bani.

2. Arată-i costul lucrurilor
Nu trebuie să-i repeți ore întregi cât de scump este un lucru. Ar fi mai bine să-i explici cât costă, de exemplu, o mașină de pompieri de jucărie, ajutându-l pe copil să scoată câteva bancnote dintr-o pușculiță, mergând împreună la magazin, astfel încât copilul să predea banii casieriei și să primească jucăria în schimb.

3. Cumpără-i o cutie sau o pușculiță de bani transparentă
Îi va permite copilului să vadă clar atunci când suma de bani crește sau scade. Un copil va învăța să înțeleagă câți bani are și să-și planifice cheltuielile în consecință.

4. Învăță-l să fie mulțumit cu ce are în timp ce luptă să obțină mai mult
Mulți adolescenți se compară cu ceilalți, așa că este posibil ca și copilul tău să poată dori să aibă ceva ce au ceilalți copii sau prieteni ai săi. Aici intervine importanța unei relații calde și de încredere în familie.

Doar în această atmosferă îi poți explica unui copil că bicicleta lui este pe deplin funcțională, iar telefonul pe care îl are nu este mai rău decât cel al altora. Dându-i mici sarcini specifice vârstei lui și recompensându-l pentru fiecare îl înveți că trebuie să depună un efort, să presteze un serviciu care îi va aduce bani, bani pe care îi va putea strânge și cumpăra lucrurile pe care și le dorește.

5. Ajută-l să înțeleagă cum să facă bani
Adolescenții au mult timp liber. Dacă copilul tău vrea bani, încearcă să-l ajuți să-și găsească un loc de muncă. Asta în cazul în care este mai mare. Cu experiența ta, poți ajuta copiii să-și transforme hobby-urile în profit. În cazul în care este mai mic, îl poți implica în diverse activități pe care mai apoi să le răsplătești în bani.

6. FII FOARTE ATENT LA PASIUNILE SALE
Dacă vrei să crești un copil bogat, fii foarte atent la pasiunile pe care le are și la materiile care îi plac mai mult la școală. Degeaba vrei tu să devină doctor, dacă el iubește desenul sau muzica. Degeaba vrei tu să devină pianist, dacă lui nu îi place muzica. Degeaba vrei tu să fie fotbalist, dacă lui îi place arta. Lasă-l să-și urmeze pasiunea și susține-l și crede în el cât de mult poți. Asta e cheia succesului.

Sfaturi de la oameni bogați
În cartea sa Secrets Self-Made Millionaires Teach Their Kids, Steve Siebold, un jucător de tenis devenit vorbitor profesionist, a dezvăluit ce ar trebui să-i înveți pe copii tăi pentru a-i face bogați atunci când vor fi la vârsta adultă:

Proiectele profitabile necesită unele măsuri ce necesită timp pentru a fi implementate. Mulți oameni vor să se îmbogățească acum, dar satisfacerea instantanee a nevoilor financiare nu te va face milionar.

Insuflă copiilor tăi dragostea pentru sportul pe care îl practică oamenii bogați, de exemplu, fotbalul sau tenisul. Autorul susține că poate ajuta la găsirea și stabilirea conexiunilor necesare.

Importanța unei mentalități pozitive este foarte importantă. Învață-i pe copii să se bucure de fiecare experiență și să nu renunțe nicodată la primul eșec, să se streseze mai puțin și să-și caute propriul drum. Dacă vrei un copil puternic, trebuie să-l înveți să nu se teamă de greșeli și să-l faci să înțeleagă că greșeala sau eșecul este modul de a deveni mai bun.