Ce să faci când îţi rămâne un os de peşte în gât. Cinci soluţii rapide!

Dacă mănânci pește, șansele sunt mari să ai neplăcearea de a și se înfige un os în gât. Recomandarea, în acest caz, este să mergi la medic, desigur. Cei mai mulţi oameni, însă, nu prea sunt dispuşi să facă o vizită la cabinet pentru ceva ce nu pare a fi o reală ameninţare. În cazul în care intri în această categorie, este bine să ai totuşi la îndemână câteva remedii pentru această problema, pentru că poate fi foarte dureros să aştepţi că osul să iasă singur.

Înainte de toate, este important să nu te panchezi, pentru că arareori se întâmplă ca osul să producă mai mult decât un disconfort. Panica îți va face misiunea de a scăpa de el mult mai greu. Așadar, calmează-te și încearcă unul dintre remediile următoare.

1. Prima și cea mai la îndemână soluție este să tușești puternic, pentru a mișca osul. Este foate posibil să iasă astfel din gâst și să nu mai fie nevoie de nicio intervenție.

2. Pune puţină sare într-un pahar cu apă şi bea lichidul cu înghiţituri mari. Această metodă funcţionează mai ales în cazul oscioarelor foarte mici, care sunt dislocate şi transportate în stomac de către apă.

3. Această este una dintre cele mai eficiente metode pentru a scapă de un os de peste din gât: ia o bucată de pâine proaspătă (cu cât mai pufoasă, cu atât mai bine) şi mestec-o puţin, apoi înghite-o. Osul de peste se va lipi de aceasta sau se va înfige în ea şi va fi tras în stomac. Că faci metoda şi mai eficientă, întinde puţin unt de arahide pe suprafaţă pâinii, pentru că osul să se lipească mai uşor de aceasta.

4. Fierbe câteva măsline în 200 de ml de apă și apoi bea lichidul încet, cât încă este cald.
Acest remediu funcţionează pentru că înmoaie osul şi îl face să iasă mai uşor din gât, în decurs de doar câteva minute. Alternativ, poţi încerca să bei câteva guri de ulei de măsline cald, care va avea acelaşi efect şi va şi vindeca micile răni provocate de os pe suprafaţa gâtului.

5. Fierbe niște orez foarte lipicios (de exemplu, arborio) și înghite o lingură din acesta fără să îl mesteci.