Ce sa faci de Revelion ca sa ai noroc tot anul. Ce trebuie sa tii in mana la 00.00 si multe alte traditii si obiceiuri

Vrei sa ai un an mult mai bun decat cel care trece? Atunci trebuie sa crezi ca va fi mai bun si sa iti si pui o dorinta, la miezul noptii.

Azi vorbim despre: ce sa faci de Revelion ca sa ai noroc tot anul! Sunt cateva traditii sau superstitii pe care unii romani inca le respecta. Dar, ca sa se si aplice la voi, trebuie sa ganditi pozitiv si sa credeti in toate cele de mai jos.
In plus, puteti gasi si aici cateva traditii si obiceiuri de Revelion pe care stramosii nostri le respectau in ultimele zile din an. Pe 31 decembrie nu se matura si nu se duce gunoiul. La fel se face si pe 1 ianuarie.

Ce sa faci de Revelion

Inainte de miezul noptii
Plateste toate datoriile pe care le ai, fie ca sunt la furnizori de servicii, fie ca sunt la prieteni sau familie. Noul an trebuie sa te prinda fara datorii sau o vei duce asa, pana la finalul lui 2019.

Nu agata niciun calendar pe perete cu noul an inainte sa vina. Vei atrage numai ghinioane.

Cumpara-ti haine noi si ceva rosu, de preferat lenjerie intima. Iti va aduce noroc in noul an.

Nu plange si nu te certa cu nimeni sau vei avea un an plin de suparari si scandaluri.

Trebuie sa ai in casa, pe masa, peste si struguri. La miezul noptii trebuie sa mananci 12 boabe de struguri. Masa de Revelion NU trebuie sa contina pasare.

La miezul noptii
Tot ce tii in mana la ora 00.00 sau primul lucru pe care pui mana la 00.00 te va urma in 2019. Va fi cel mai important plan din viata ta, in acel an. Asa ca pune-ti prioritatile in ordine. Daca vrei mai multi bani, trebuie sa ii tii in mana, la 00.00. Daca vrei iubire, trebuie sa iti tii partenerul de mana. Daca vei avea paharul in mana, te vei distra tot anul urmator.

Trebuie sa iti pui o dorinta la 00.00 si sa nu o spui nimanui. Ai sanse mari sa ti se indeplineasca.

Trebuie sa ai vasc in casa. Fie ca pui cateva crengute la lustra, tocul de la usa intrarii in apartament sau pe masa, aceasta planta iti va aduce noroc.

Indragostitii trebuie sa se sarute sub vasc, la miezul noptii.

Trebuie sa faci cat mai multa galagie in casa, la 00.00. Traditia spune ca asa alungau bunicii nostri spiritele rele din casa. De asemenea, deschide larg geamurile si usile pentru ca relele sa iasa si cele bune, din noul an, sa intre.

Dupa miezul noptii
Prima persoana care iti bate la usa, trebuie sa intre. Chit ca e 00.01 sau 09.00 dimineata, e bine ca prima persoana care iti trece pragul in noul an sa fie barbat. De preferat, un brunet. Daca iti intra o femeie in casa, o sa ai ghinion tot anul.

Hainele nu se spala pana de Boboteaza, caci altfel spurci apele. Dupa data de 7 ianuarie poti spala linistit.

Dacă în prima zi a anului este ger şi senin, atunci acel an va fi unul bun şi bogat.

La sate se merge cu Pluguşorul, cu Ursul şi cu Sorcova şi se urează gospodarilor belşug şi sănătate. Pentru casa al cărei prag nu a fost călcat de colindători este semn rău în noul an.