Cele 5 alimente pe care nu trebuie să lă mănânci seara, înainte de culcare, sub nicio formă

Nutriționiștii au descoperit care sunt cele cinci alimente pe care nu trebuie să le consumi înainte de culcare. Cine le mănâncă își va strica somnul și nu se va mai putea odihni.

Alimentația poate influența foarte mult felul în care o persoană va dormi. Pentru cei care obișnuiesc să ia cina, câteva detalii nu trebuie trecute cu vederea. În primul rând, ultima masă a zilei trebuie luată la maximum ora 20:00. Dacă somnul va avea loc mai târziu, tot trebuie să nu consumați alimente măcar cu trei ore înainte.

Consecințele mâncatului sunt vaste și nocive asupra corpului. Mesele nocturne vor duce la acumularea de grăsimi și la creșterea în greutate, dar nu doar atât. Dacă digestia nu s-a putut produce până la ora de culcare, somnul nu poate fi odihnitor.

Lista celor 5 alimente pe care NU trebuie să le consumi la cină
– Cheeseburger cu bacon. Alimentele de tip fast-food trebuie evitate deoarece produc aciditate gastrică. Ca urmare, poate produce arsuri în timpul somnului
– Alcool. Deoarece este diuretic, va deshidrata corpul. Somnul ar fi tulburat de o sete continuă. În plus, veți transpira și nu vă veți putea odihni.
– Ciocolată. În special cea neagră are un conținut ridicat de cofeină. Astfel, dacă mâncați acest aliment înainte de culcare, aveți șanse mari să vă alegeți cu o insomnie pentru că stimulează sistemul nervos.
– Pui. Digestia cărnii de acest tip poate dura până la patru ore, motiv pentru care nu este recomandată înainte de culcare.
– Condimentele. Condimentele pot da gust mâncării și sunt bune pentru multe aspecte, dar nu înainte de culcare. Acestea produc o stare de agitație care poate provoca insomnie.