Cine a apărut prima oară: oul sau găina? Noi descoperiri pe care nu le bănuiai

Atunci când eram copii am avut o mulțime de întrebări despre lumea înconjurătoare cu care îi punea în mare încurcătură pe părinții noștri, nu-i așa? Una dintre ele este: cine a apărut pentru prima oară oul sau găina? Și involuntar te gândești cum e oul: vegetarian sau nu?

Cine a fost primul: oul sau găina?
Discuțiie despre acest subiect vin de pe vremea în care oamenii antici nu știau exact și încercau să afle. Dar oamenii de știință au cercetat și au ajuns la concluzia că a fost găina și după aceea oul.

Proteina ovocleidin ajută la..
Oamenii de știință au sugerat că această proteină este prezentăîn uterul unei găini care ajută la formarea oului. Fără ea, nu pot fi formate ouăle.

Găina și apoi oul
S-a mai demonstrat că această proteină nu este prezentă în altă parte. Ceea ce înseamnă că a fost găina la început și după acee a apărut oul, formatul cu ajutorul acelei proteine.

Să mergem mai departe, spre cel mai important argument
Și anume faptul că trebuia susținută existența. Dar ou este vegetarian sau nu?

Un ou nu poate fi non-vegetarian
Dacă ai impresia că ouăle sunt ca niște copii pentru găini, să știi că te înșeli.

Dacă te gândești că mănânci un copil pe jumătate crescut de găină, să știi că ceea ce cumperi din magazine sunt ouă nefertilizate. Ceea ce înseamnă că ouăle aceastea au fost scoase mult mai devreme decât ar fi trebuit pentru că nu are niciun rost ca oul să fiu un pui încă.

Cele trei părți ale unui ou
Toată lumea știe că un ou are trei părți. Partea tare pe care o spargem, parte comestibilă albă și gălbenușul.

Partea albă este vegetariană
Cercetările au demonstrat că partea albă a oului este vegetariană chiar dacă conține și proeteine. Nu are parte de corpul unei găini. Deci nu are de ce să fie non-vegetarian.

Gălbeușul
La fel ca partea albă și aici se găsesc multe proteine. Dacă oul este nefertilizat atunci și gălbenușul este vegetarian.

Gălbenușul este important datorită faptului că este goarte sănătos pentru întregul ou. De acee oamenii îl adoră. Diferența dintre un ou fertilizat și unul nefertilizat este culoare mai galbenă.