Cu un salariu de 11.000 euro pe lună, Putin poartă la mână un ceas de 500.000 euro

Valoarea ceasurilor de lux ale lui Vladimir Putin depășește de câteva ori venitul său oficial. Nici oligarhii ruși nu au o colecție de ceasuri comparabilă, scrie Newsweek.ro.

Conform datelor publicate de mass media internațională, care a analizat declarațiile financiare ale președintelui rus, acesta ar avea acum un salariu lunar de aproximativ 11.200 de euro pe lună.

Cel mai scump ceas costă circa 500.000 de euro. Este vorba despre Tourbograph Perpetual Pour le Merite, un ceas din platină care are o curea din piele de crocodil şi este realizat de firma germană A. Lange & Sohne. Doar 12 astfel de modele sunt fabricate în fiecare an.

Putin mai are un ceas de la aceeași firmă, A. Lange & Sohne 1815, cu carcasă din aur alb, care valorează în jur de 30.000 de euro.

Pe lângă acesta, Putin mai deține toate modelele brandului Blancpain din colecția Aqualung. Președintele Rusiei a fost văzut de mai multe ori purtând modelul Leman Aqua Lung Grande Date de la Blancpain, care costă circa 10.000 de euro.

Vladimir Putin deține ceasuri doar de la firme exclusiviste:

Blancpain
IWC
Breguet
Patek Philippe
FP Journe
A. Lange & Sohne

Marca preferată de ceasuri a președintelui este Patek Philippe. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece acest brand elvețian este considerat unul dintre cele mai bune de pe piață, produsele sale sunt incluse în evaluările celor mai scumpe ceasuri de mână din lume.

Un alt ceas din colecția lui Putin este modelul Mark XVIII din colecția Pilot`s Watches de la IWC.

De asemenea, președintele Rusiei mai are un Brequet Marine 5817ST / 12 / 5V8 (circa 15.000 de dolari) și un Chronometer Bleu de FP Journe (Francois-Paul Journe)- Calibrul 1304 (preț 7.000 de dolari).

Modelul Patek Philippe Perpetual Calendar 3974 este evaluat la aproximativ 500.000

Putin a preferat modelul Patek Philippe Perpetual Calendar 3974 în carcasă din aur alb de 18K. La momentul lansării în 1989, acest accesoriu era cel mai sofisticat din categoria sa.

Modelul a fost lansat într-o ediție atât de limitată, încât nici cei mai renumiți dealeri de ceasuri nu s-au putut lăuda că l-au avut la vânzare.

Producătorul spune că i-a a luat patru ani pentru a crea acest ceas. În anii 90, costau aproximativ 60 de mii de dolari, iar astăzi acest model costă cel puțin o jumătate de milion de dolari la licitație, conform armonissimo.com.