Cum îţi dai seama dacă orezul pe care l-ai cumpărat conţine plastic. Încearcă acest truc!

China este cel mai mare producator de orez, cu recolte de peste 200 de milioane de tone pe an trimise la export in intreaga lume.

Insa toata lumea ar trebui sa fie atenta la orezul care vine din China. Un raport aparut in The Korea Times sustine ca orezul contine pesticide periculoase si chiar este obtinut artificial.

Amidonul de cartofi se amesteca bine cu o rasina artificiala, apoi i se da forma de bob. La final, boabelor li se da aroma de orez. Medicii avertizeaza ca acest tip de orez este la fel de daunator precum consumul unei pungi mici de plastic.

Iata cum poti sa-ti dai seama daca orezul pe care il ai acasa contine plastic.

Testul apei – Pune o lingura de orez negatit intr-un pahar cu apa rece. Daca ramane pe fundul paharului, este sanatos. Daca pluteste, contine plastic.

Testul focului – Incearca sa aprinzi cateva boabe de orez cu o bricheta. Daca incepe sa arda imediat si miroase a plastic ars, arunca-l imediat.

Testul zdrobirii – Incearca sa zdrobesti cateva boabe de orez. Daca se macina si se transforma intr-o pudra fina, orezul este sanatos. Daca se obtine un aspect galben, contine plastic.