Cum somnul pe partea stanga afecteaza sanatatea ta?

Oamenii dorm în diferite poziții. De obicei, oamenii aleg poziția pe care o simt cel mai confortabil pentru a dormi. Totuși, este posibil să nu știți acest lucru, dar dacă dormiți pe partea stângă, vă puteți bucura de multe beneficii.

S-ar putea să fi găsit poziția perfectă, dar puteți încerca aceasta. După ce veti citit toate beneficiile, sigur că veți încerca cel puțin să dormiți în această poziție.

Functia inimii normale
Partea stângă a inimii pompează sânge spre corpul vostru. Acest lucru are sens de ce trebuie să dormi pe partea stângă, pentru că astfel puteți să vă ușurați funcția corectă a inimii chiar și atunci când dormiți.

Beneficiu pentru femeile gravide
Nu este nimic rău dacă decideți să dormiți pe partea dreaptă în timpul sarcinii. Cu toate acestea, dacă dormiți în partea stângă, vă puteți bucura de câteva beneficii. Aceasta este în mod special pentru ultimul trimestru.

Îmbunătățește drenajul sistemului limfatic
Sistemul limfatic elimină impuritățile și toxinele din organism. Potrivit experților, sistemul limfatic se scurge în tubul toracic plasat pe partea stângă.

De aceea, veți beneficia dacă dormiți pe partea stângă. Pentru că în acest fel vă veți ajuta să accelerați și să facilitați îndepărtarea toxinelor din organism. In plus, sistemul limfatic colectează proteina care a scăpat din celule.

Promovati sanatatea ficatului
Ficatul se află pe partea dreaptă a corpului și poate deveni aglomerat dacă petreceți ore de somn pe partea dreaptă. Dormiți pe partea stângă pentru a păstra substanțele și toxinele și pentru a fi neutralizate de ficat înainte de a fi mutate din corpul dumneavoastră sau colectate în ficat.

Imbunatateste functia splinei
Splina este organul care face parte din sistemul limfatic. Acesta este situat în partea stângă a corpului și, dacă dormiți pe acea parte, veți ajuta splina să funcționeze mai bine. Ceea ce se întâmplă este că gravitatea sporește fluxul sanguin către splină și, în același timp, îi permite să filtreze impuritățile.