Dacă ai 10 din aceste 12 trăsături, ești una dintre cele mai rare personalități din lumeMyers și Briggs au dezvoltat sistemul de clasificare a persoanelor în categorii distincte pe baza trăsăturilor lor și au făcut unele cercetări asupra lor pentru a afla care sunt caracteristicile care fac pe cineva diferit de ceilalți și care trăsături fac ca cineva să fie cu adevărat deosebit față de restul.

Cele patru categorii largi pe care le-au dezvoltat s-au bazat pe aceste trăsături:

1) Introvertit / extrovertit
2) Intuitiv / senzitiv
3) Orientat spre rational / sentimente
4) Observator / judecator

Mai mult, s-a constatat că cele mai rare tipuri de personalitate din lume au un set de combinații care definesc celelalte calități – introversiunea, intuiția, orientarea spre sentimente și judecarea.

Pe baza acestor subcategorii, trăsăturile unor personalități rare care au apărut sunt chiar mai interesante și te invităm să testezi dacă ai 10 din aceste 12 trăsături pentru a afla dacă ești un om rar!

12. Sunt orientați spre viitor
Oamenii din această categorie se gândesc mereu la viitor. Ei nu sunt legați de bagajele trecutului și nici nu-și angajează mintea în trivialitățile vieții cotidiene. Ei au un plan, o viziune pentru viitor, pe care trebuie să le îndeplinească. Este direcția spre viitor care îi împinge să continue să meargă înainte, neîncetat și neobosiți.

11. Sunt căutătorii adevărului
Ei au o abilitate ciudată de a vedea prin minciuni și înșelăciune. Ca un detector de minciuni, ei sunt deseori conștienți când sunt mințiți. Cu toate acestea, ei rămân neatinși, deoarece știu că vor afla adevărul singuri. Ei ar merge la extreme pentru a cunoaște binele de rău și nu s-ar odihni până nu sunt convinși de adevăr.

10. Au încredere în instinctele lor mai mult decât au încredere în altceva
Intuiția este o calitate rară pe care o posedă și nu o mulțime de oameni pot pretinde că intestinul lor îi ghidează corect. Acesta este motivul pentru care alții caută validări externe pentru a ști dacă au dreptate sau se înșeală.

Oamenii intuitivi, totuși, au încredere în instinctele lor. Ei au învățat să le perfecționeze și să le asculte. Deci, dacă intestinul lor le spune un lucru și lumea altceva, ei știu exact în cine să aibă încredere și au dreptate de cele mai multe ori.

9. Lucrează din greu, foarte greu
Acești oameni nu sunt genul care se îndepărtează de munca onestă. Ei au un plan, așa cum am menționat mai devreme, și nu lasă nici o singură piatră neîntoarsă pentru a atinge scopul pe care l-au visat. Dacă munca grea nu funcționează, ei lucrează inteligent, dar lucrează totuși. O abordare unică față de un vis este ceea ce îi separă atât de distinctiv.

8. Ei sunt sensibili și empatici
Există o parte sensibilă pe care, în general, nu o dezvăluie altora. Dar dacă observi acțiunile lor, vei vedea că sunt întotdeauna gata să ajute, să asculte și să înțeleagă lucrurile din punctul tău de vedere. Ei au capacitatea de a vedea lucruri din perspectiva ta, ceea ce îi face empatici incredibili.

7. Sunt extrem de selectivi legat de prietenii lor
Persoanele care aparțin acestui tip de personalitate le permit acces în viața lor doar oamenilor în care pot să aibă încredere orbește. Ei întorc loialitatea în aceeași măsură, dar trebuie să fii extrem de semnificativ pentru a le câștiga încrederea.

Ei pot să vorbească cu tine și chiar să-și petreacă mult timp cu tine, dar ei n-ar lăsa niciodată să le cunoști gândurile lor interioare până când nu ți-ai dovedit seriozitatea. Poate suna ca aroganță, dar odata ce ai trecut testul, fii sigur ca ai gasit un prieten care și-ar da viata pentru tine daca e nevoie de asta.

6. Ei sunt adevărați singuratici
Rătăcind în propriile lor lumi, ei sunt adevărații singuratici ai planetei. Nu este pentru că ei detestă compania, sunt de fapt buni cu oamenii, ci pentru că găsesc cu adevărat dificil să descopere pe cineva ca ei (evident fiindcă ei înșiși sunt rari).
Compania unor oameni cu minte asemănătoare este ceea ce caută cel mai mult și dacă nu o găsesc, nu îi deranjează să meargă singuri. Ei ar prefera să nu aibă nicio companie decât compania celor care nu îi înțeleg.

5. Sunt cei care rezolvă probleme
În timp ce alții ar putea fi ocupați criticându-se reciproc și arătând probleme, acești oameni vor fi ocupați să găsească o soluție. Ei știu cât de ușor este să găsească o problemă și știu, de asemenea, că nu toată lumea este capabilă să o soluționeze, așa că își asumă ei înșiși rezolvarea acesteia.

Ei inspira creativitate și gândesc în afara cutiei și, de cele mai multe ori, vor găsi soluția prin inteligență și perseverență.

4. Pot citi oamenii
Ei sunt sensibili și empatici, după cum deja știm, deci nu ar trebui să fie o surpriză faptul că ei sunt, de asemenea, cititori excelenți. Dacă îi observi, îi vei găsi observându-te, analizându-te (nu într-un mod înfiorător) în încercarea de a te înțelege.

Ei îți vor citi limbajul corpului, cea mai mică schimbare în tonul vocii tale, vor observa mișcarea ochilor tăi și multe alte lucruri pentru a ști dacă ești cine spui tu că ești. Și poți fi sigur, sunt excelenți în aceasta prin ani de practică.

3. Ei sunt plini de contradicții și de complexitate
Având în vedere lucrurile pe care le fac, este evident că au o personalitate multi-stratificată, profundă și complexă. De asemenea, aceștia sunt, de obicei, dincolo de alb-negrul realității. Pentru ei, viața este mereu gri.

Ei sunt cei care privesc nuanțele, înțeleg complexitatea și reacționează în consecință, atunci este oare prea greu de înțeles că și personalitățile lor sunt pline de contradicții?

2. Este totul sau nimic
Chiar dacă trăiesc în zona gri a realității, când vine vorba de angajamentul față de ceva sau de cineva, este întotdeauna totul sau nimic. Fie te iubesc ca viața lor, fie te îndepărtează ca un străin.
Fie își vor face perfect meseria, fie nu vor lucra în ea încă de la început. Mediocritatea este o anatemă pentru ei și doar excelența este ceea ce caută. Aceasta este atitudinea care le dă avânt și îi propulsează.

1. Ei sunt cititori / scriitori / iubesc să facă oricare dintre aceste lucruri
De cele mai multe ori, sunt cititori, scriitori sau iubesc să facă oricare din aceste lucruri. Pur și simplu ei nu cred în comunicare verbală (ei nu vorbesc), dar chiar și ei au nevoie să își exprime gândurile, așa că se rezumă la a le scrie.

Scrisul, prin urmare, devine o alegere bună pentru ei să se facă auziți. Cititul ajută și el, deoarece îi ajută să înțeleagă mai multe despre oameni și lucruri. Și, din moment ce le oferă și o pauză de la lumea obișnuită, ei îmbrățișează această alegere foarte serios.

Acum, dacă ai cel puțin 10 din aceste 12 calități, atunci ar trebui să fii mândru că ești una dintre cele mai rare tipuri de personalitate din lume.

Loading...