Dacia 1310 cu motor de Volvo. Bate orice BMW de serie

O Dacia 1310 face ravagii pe YouTube. Posesorul masinii autohtone a schimbat motorul clasic cu unul de Volvo. Masina din anul 1998 intoarce toate privirile pe strada.

Din fericire, in Romania au ramas destul de multi iubitori ai marcii Dacia. Unii le pastreaza in forma clasica, dar mai sunt tineri care le tuneaza.

Este si cazul masinii prezentate pe YouTube, care are acum motor de Volvo. Este vorba despre 1,7 Turbo, 8 valve, care dezvolta 120 HP din fabrica. In urma modificarilor facute, proprietarul creze ca acum motorul dezvolta o putere de 140 – 15 de cai.

Mai mult, prorietarul mai are planuri pentru acest motor si vrea sa ajunga sa dezvolte 190 de cai putere. Nu e deloc rau pentru o Dacia 1310, care ar putea face la semafor orice masina normala de serie.

“Este o Dacia 1310 din anul 1998. La baza a avut un motor de 1.4 pe GPL. Am vrut s-o duc la fier vechi, iar un prieten m-a convins sa o tin. I-am schimbat motor, frane, suspensii, toata munca a durat 3 ani si 8 luni”, a spus proprietarul.