De ce dormitul cu telefonul sub pernă este extrem de periculos?

În ziua de astăzi, smartphoneurile sunt folosite zi de zi, noapte de noapte, de cele mai multe ori fără un scop precis. Oamenii aleg ca înainte de culcare să scrie mail-uri, să se uite la diferite clipuri sau doar să verifice notificările de pe Instagram. De aceea, șansele să adormi cu telefonul sub pernă sunt foarte ridicate.

Totuși, experții spun că acest lucru poate fi foarte periculos. Iată de ce:

Se pare că smarphoneurile emit radiații electromagnetice care sunt periculoase pentru sănătate. Telefonul ar trebui plasat cât mai departe de pat. Dacă nu reușești să faci acest lucru, măcar setează-l pe mod avion sau închide toate aplicațiile.

Un risc similar există și în cazul persoanelor care își țin telefonul în buzunarul pantalonilor. În acest fel, ei se expun, de asemenea, acelor radiații dăunătoare, care amenință organele interne.

Dacă acest obicei persistă, pot apărea boli extrem de grave. Femeile ar putea apela la genți pentru a fi în siguranță și a ține telefonul cât mai departe de ele.

Toată această obsesie a societății pentru telefoanele mobile devine din ce în ce mai periculoasă, deoarece nimeni nu-și mai imaginează viața fără aceste gadgeturi.

Pe lângă pericolul radiațiilor, există și cazuri în care telefonul a explodat în timp ce se afla la încărcat. Acest lucru este foarte periculos, mai ales dacă totul se petrece în timpul somnului.

După cum se dovedește, fiecare smartphone emite radiații care pot afecta negativ sănătatea și bunăstarea ta. Prin urmare, un grup de cercetători a decis să pregătească o listă de telefoane care emit cea mai mare cantitate de radiații. În scopul acestui studiu, absorbția specifică (SAR) se presupune că se situează în intervalul de 1,6 W / kg.

Se spune că supunerea corpului la radiații timp de numai 15 minute pe zi poate provoca schimbări permanente în creier. Acesta este motivul pentru care site-ul CNET a ales 5 smartphone-uri ale celor mai cunoscute branduri de pe piață și a testat nivelul lor de amenințare. Din fericire, nici unul dintre dispozitivele din listă nu au generat radiații mai mari decât se presupunea, dar au existat cele care erau într-adevăr aproape de acestea.

Desigur, nu există nicio modalitate care să te protejeze de pericolele utilizării unui telefon mobil și a altor dispozitive electrice, pe deplin. Singurul lucru pe care îl poți face este limitarea duratei apelurilor telefonice și a navigării pe site-urile de rețele sociale. Este mult mai sigur să trimiți mesaje text, precum și să lași telefonul într-un loc cât mai depărtat.

Deși încă nu s-a demonstrat cu dovezi clare legătura dintre telefonul mobil și cancerul, ar trebui să fii cât mai atent. Nu uita că cele mai importante momente sunt cele petrecute în mod real cu prietenii și nu virtual. Orele petrecute în fața ecranului ar trebui diminuate. Deși scopul rețelelor de socializare a fost apropierea oamenilor, aceștia încep ușor ușor să se distanțeze unii de alții și devin superficiali.