De ce isi inclina cainii capul atunci cand le vorbim? Explicatia e una care cu siguranta te va uimi

Daca ai acasa un patruped, cu siguranta te-ai intrebat de ce isi inclina cainii capul.

Simpaticii catei fac asta in special atunci cand le vorbim sau interactionam cu ei. E un comportament pe care orice iubitor de animale l-a observat pana acum la cel mai bun prieten al omului. Insa, explicatia pentru aceasta curiozitate – de ce isi inclina cainii capul cand le vorbim e una incredibila.

Potrivit specialistilor, motivul e unul uimitor si pe care nu foarte multe persoane il cunosc. Atunci cand le vorbim, cainii isi inclina capul si incep sa se uite fix spre noi, avand si mimica schimbata.

De ce isi inclina cainii capul atunci cand le vorbim? Explicatia venita din partea oamenilor de stiinta e una geniala. Atunci cand incepem sa le spunem anumite lucruri, patrupezii isi schimba pozitia capului, fiind parca mai atenti la stapanul lor.

Totodata, cainii isi inclina pe rand capul spre stanga sau dreapta si incep sa priveasca intr-un punct fix. De cele mai multe ori, atentia le este captata chiar de sunetul vocii. Aceasta manifestare care ne amuza are de fapt la baza o teorie cat se poate de interesanta.

Asta deoarece cainii au un auz mult mai bun decat cel al omului, iar pavilioanele urechilor sunt foarte mobile, ceea ce ii ajuta sa localizeze mai precis sursa din care provine un zgomot. Mai mult, cainii sunt capabili sa evalueze si diferenta infima dintre momentele in care sunetul ajunge la una dintre urechi, dar si la cealalta.

Daca te-ai intrebat de ce isi inclina cainii capul atunci cand le vorbim, trebuie sa mai stii si ca schimbarile usoare ale unor pozitii ii ajuta pe patrupezi sa determine directia din care provine sunetul, dar si distanta pana la sursa lui.

De asemenea, specialistul Steven R. Lindsay a mai explicat in cartea sa „Handbook of Applied Dog Behavior and Training” ca atunci cand un caine aude vocea umana, incearca sa identifice si cuvintele sau tonurile pe care le cunoaste. De multe ori, aceste sunete sunt asociate cu o rasplata, cum ar fi iesirea la plimbare sau oferirea unui aliment.

La caini, muschii urechii medii sunt controlati de o parte a creierului responsabila si de expresiile faciale, dar si de miscarile capului. Astfel ca, atunci cand un caine isi inclina capul lateral incearca de fapt sa perceapa ceea ce le spunem si sa ne transmita, in acelasi timp, ca ne asculta, noteaza mirror.co.uk.