Drama mamei care a trecut pe jos granița din Ucraina în România: „Nu mi-am luat nimic în afară de documente și copil”

Drama mamei care a trecut pe jos granița din Ucraina în România. În dimineața zilei de 24 februarie 2022, Vladimir Putin a oferit un discurs televizat, în cadrul căruia a anunțat că va ataca Ucraina. Trupele militare i-au urmat ordinul, iar mai multe persoane au decis să părăsească țara. Printre ele se numără și o mamă curajoasă, care a intrat în România pe jos, alături de copilul ei.

În dimineața zilei de 24 februarie 2022, Vladimir Putin a ieșit public și a oferit un discurs în care a anunțat că Rusia va începe atacul asupra Ucrainei. La scurt timp după, au început mai multe atacuri cu bombardamente lângă Kiev, dar și în zona orașelor Kramatorsk, Dnipro, Harkov, Odesa, Mariupol și Zaporojie. Mai multe persoane au decis să părăsească țara, printre care și o mamă extrem de curajoasă. Aceasta și-a luat copilul și actele și a intrat în România pe jos, prin Vama Siret..

Aceasta, oprită de reporterii Antena 3, a vorbit despre situația actuală din Ucraina. Tânăra este căsătorită cu un român, care o aștepta la intrarea în țară.

Drama mamei care a trecut pe jos granița din Ucraina în România
O mamă extrem de curajoasă din Ucraina a decis să plece din țara atacată de militarii ruși și să vină în România. Femeia și-a lăsat mașina acasă și a traversat granița pe jos, cu bebelușul său. Aceasta este căsătorită cu un român, care a așteptat-o la intrarea în țară.

‘Este panică mare pentru că toată lumea vrea să plece de acolo. E aglomerație mare la vamă. E normal că lumea e panicată, toți au familii, copii. Am lăsat mașina acasă, am trecut pe jos, nu pot să stau atât cu copilul. Mă așteaptă soțul în România. Sunt stresată, mi-am lăsat familie, mi-am lăsat tot acolo. Nu mi-am luat nimic în afară de documente și copil’, a spus ea pentru Antena 3.

Ucrainienii părăsesc țara
România nu este singura țară care va primi refugiați ucrainieni. La granița cu Republica Moldova deja există o coadă de mașini care încearcă să părăsească Ucraina prin vama Palanca.

Şi în vama Cuciurgan coloanele auto sunt interminabile, dar punctul de frontiera din Ucraina cu Republica Moldova a fost închis de teama unui posibil atac din Transnistria.