Duşul face parte din rutina noastră zilnică, dar facem lucrurile corect? – 8 greşeli pe care le comitem la duş

După cum arată statisticile, fiecare dintre noi petrece un an și jumătate în timpul vieții sale în baie, din care jumătate de an face duş. Nu e de mirare, deoarece igiena joacă un rol important în viața noastră.

Puțini știu că există unele lucruri pe care le greșim. Iată cele mai comune greșeli pe care le facem la duş:

1. Nu faci duș după exerciţii fizice
S-ar putea să vă gândiți că, după antrenament, singurul motiv pentru a face duș este mirosul urât. Transpirația cauzează o creștere a numărului bacteriilor de pe piele, care poate provoca apariția erupțiilor cutanate. Nu trebuie să amâni dușul după antrenament.

2. Depilezi picioarele înainte de a-ţi face pedichiura
Nu te rade pe picioare la duș înainte de a-ţi face pedichiura. Dacă te tai din greşeală, se poate infecta prin expunerea într-un salon de cosmetică.

3. Speli părul și faci duș în fiecare zi
Persoanele cu păr subțire sau gras trebuie să evite spălarea frecventă a acestuia. Varianta perfectă e să nu depășești 2 spălări pe săptămână, ceea ce va garanta echilibrul natural al umidității părului.

Nu trebuie să uităm că dușul frecvent deshidratează și irită pielea, iar apa elimină bacteriile utile, ceea ce poate crește probabilitatea apariției unei infecții cutanate.

4. Înveleşti părul în prosop
Dupa ce se udă, părul rămâne răsfirat, astfel încât se poate deforma cu uşurinţă, îşi pierde strălucirea naturală şi devine mai fragil. Pentru a evita acest lucru, după spălarea părului nu este recomandat să-l înfăşori într-un prosop.

În urma efectului de saună care este creat în păr, glanda sebacee începe să lucreze mai activ și părul pierde mai repede aspectul curat și îngrijit.

5. Nu cureţi suficient de des dușul
În timpul utilizării dușului, apare coroziunea, care îţi poate afecta sănătatea. Cercetătorii au descoperit ca bacteriile din duşuri sunt legate de debutul bolilor respiratorii.

6. Folosiți greșit savoniera
Dacă ai o savonieră în baie, atunci trebuie să te asiguri că apa din interior se scurge prin partea de jos. În caz contrar, bacteriile se pot multiplica în săpun. Trebuie să ai grijă şi de igiena savonierei, limpezind-o des.

7. Laşi lama de ras la duș
Pentru ca lama de ras să nu se umple de bacterii, las-o să se usuce într-un prosop. Schimbă lamele în mod regulat.

8. Foloseşti prea mult timp acelaşi prosop
Nu folosi prea mult acelaşi prosop fără să-l schimbi. Dacă nu se usucă în mod corespunzător, bacteriile se pot reproduce pe acesta. Microbiologii recomandă utilizarea aceluiași prosop de maximum trei ori.