Ea a vrut un inel de logodnă scump, el i-a făcut pe plac. Vânzătorul a rămas șocat!

Inelul de logodnă este considerat o promisiune a bărbatului care îl oferă. Din cele mai vechi timpuri, acest inel trebuia să fie cât mai valoros pentru ca, în eventualitatea ruperii logodnei, femeii să i se plătească rușinea sau în caz de deces al soțului, inelul să o ajute pe văduvă să supraviețuiască o perioadă.

Un vânzător dintr-un magazin de bijuterii a împărtăși lumii prin intermediul internetului, povestea unui inel de logodnă buclucaș.

“Lucrez în domeniul ăsta de aproximativ 10 ani. Am uitat numărul de inele de logodnă pe care le-am vândut. Vreau să vă povestesc una dintre cele mai urâte experiențe pe care le-am avut la locul de muncă.

Un cuplu a intrat la mine în magazin (să le spunem Olivia și Petru). Petru era gata să cumpere un inel de logodnă în valoare de 2000 lei, ceea ce este o sumă destul de mare pentru un cuplu atât de tânăr.

Le-am arătat inelele care se încadrau în bugetul viitorului mire, dar Olivia voia să vadă inele din ce în ce mai scumpe. S-a milogit, și-a fluturat genele, a făcut promisiuni sexuale și l-a convins să cumpere un inel cu diamant în valoare de 3000 lei.

Sincer să fiu, întrega scenă m-a șocat și întristat, dar până la urmă nu e treaba mea și afacerea e afacere.

După vreo 3 săptămâni, Olivia vine în magazin cerând scoaterea pietrei și înlocuirea ei cu o piatră zirconiu. Am întrebat-o dacă e sigură, dacă va călători și este frică să nu piardă diamantul. Nu mi-a dat niciun motiv pentru această solicitare.

I-am luat inelul și i-am zis să revină în două zile. Imediat ce a ieșit pe ușă, caut numărul de telefon al lui Petru și îi spun de solicitarea logodnicei, căci mi s-a părut tare suspectă. Până la urmă el a plătit inelul.

Petru rămâne șocat de povestea mea, îmi cere să nu dau curs solicitării Oliviei și îmi spune că va reveni a doua zi cu un telefon.

A doua zi, Petru mă sună extrem de supărat spunându-mi că Olivia a rupt logodna și de abia atunci și-a dat seama de ce a cerut înlocuirea pietrei. Urma să-i dea inelul înapoi, da voia să păstreze diamantul. Petru m-a rugat să îi dau banii înapoi, dacă se poate. I-am spus că îmi pare rău pentru cele întâmplate și că poate veni chiar azi să ridice banii în magazin.

După vreo doi ani, Petru a venit în magazinul meu cu o altă femeie. Acum are doi copii și are o căsnicie fericită. Eu și Petru am rămas prieteni. Cred că el mi-a recomandat magazinul tuturor prietenilor lui. ”