Eufrat, cel mai mare câine din lume creat pentru a obține o replică a unui câine antic dispărut. 80 de kilograme și înălțimea uimitoare de 1.82 metri

Să facem „cunoștință” cu cel mai mare câine din lume, creat pentru a obține o replică a unui câine antic dispărut. Eufrat cântărește 80 de kilograme și are înălțimea uimitoare de 1.82 metri.

Când va ajunge la maturitatea deplină, acest animal are mari șanse să obțină și oficial titlul de cel mai mare câine din lume. La vârsta de nouă luni, masiva Eufrat mănâncă opt boluri de mâncare de câine pe zi și se joacă cu o bucată mare dintr-un stâlp de gard.
Câinele are acum 80 de kilograme și atinge înălțimea de 1.82 metri. Se crede că este cel mai mare câine din lume. Animalul se joacă cu o bucată dintr-un stâlp, fiindcă crengile copacilor sunt prea mici pentru el

Cel mai mare câine din lume este descendentul unei rase antice
Eufrat va fi, după toate semnele, cel mai mare câine din lume. Femela face parte din rasa Moloss American și este prima generație rezultată din împerecherea selectivă care a dat naștere celui mai apropiat urmaș al Molossului Mesopotamian, o rasă veche de 5.000 de ani.

Datorită staturii masive și aspectului feroce, câinii din rasa dispărută le băgau frica în oase dușmanilor. Poveștile despre forța lor au supraviețuit sub forma unor legende.

Proprietarul lui Eufrat, Jared Howser, în vârstă de 41 de ani, din Salt Lake City, Utah, crede că această femelă este cel mai mare pui de câine din lume. Până acum, a contactat sute de crescători de câini, precum și pe cei de la Cartea Recordurilor Guiness.

Oamenii cred adeseori că femela este un adult pe deplin dezvoltat
Publicul este uimit atunci când vede câinele masiv, care a costat 5.000 de dolari. Oamenilor nu le vine să creadă cât de mare este pentru vârsta sa și cred adeseori că este vorba de un adult pe deplin dezvoltat.

Jared este un tâmplar care face cotețe pentru câinii mari.

„Este ireal și nemaiîntâlnit. La numai nouă luni, mărimea și forța ei sunt mult mai mari decât am crezut că vor fi”, spune proprietarul celui mai mare câine din lume. Când stă pe picioarele din spate, Eufrat atinge înălțimea de 1.82 metri, la numai nouă luni. În patru labe, are o înălțime de 80 de centimetri. Dacă stă în două labe, e destul de mare ca să se uite prin vizorul casei stătânului.

La vârsta de nouă luni, Eufrat cântărește 80 de kilograme.

„Eu am greutatea de 117 kilograme și înălțimea de 1.96 metri, însă dacă ar vrea să fugă, nu aș putea s-o țin în lesă. M-ar putea trage după ea cu ușurință. Dacă din coadă și te lovește peste genunchi, te poate doborî la pământ.”

„Avem un pitbull cu care se joacă. Pitbullii sunt cunoscuți pentru abilitatea de a trage mai mult decât propria lor greutate. Însă, atunci când amândoi trag cu dinții de un obiect, Eufrat ține în gură cu ușurință capătul ei”, relatează proprietarul câinelui masiv

În videoclipul prezentat în continuare, Eufrat avea șapte luni și deja era mai mare decât partenerul ei de joacă, un pitbull adult.