Furnicile ti-au invadat bucataria? Iata ce usor scapi de ele fara sa apelezi la substante toxice

Furnicile nu intra in categoria daunatorilor nici in gradina, nici in livada si nici in gospodarie. Si, totusi, prezenta lor – mai ales in numar mare, este suparatoare. Furnicile sunt atrase de resturile de mancare din gunoi, de firimituri si vase murdare. Produsele chimice te ajuta sa scapi de furnici, insa fac rau mediului, oamenilor si animalelor de casa. De aceea, este mai bine sa alegi o solutie eco.

Solutie contra furnicilor cu ulei de arbore de ceai si eucalipt.
Amesteca 5 ml de ulei de arbore de ceai, 5 ml de ulei de eucalipt si 20 ml de alcool etilic. Acest parfum va pune furnicile pe fuga, asa ca ai grija sa il aplici in locurile pe care se catara furnicile.

Solutie cu drojdie, zahar si bicarbonat.
Un alt remediu este o combinatie de bicarbonat de sodiu, zahar si drojdie. Zaharul le atrage, bicarbonatul si drojdia le elimina.

Solutie cu otet.
Proprietatile antifungice si antiinsecticide ale otetului ajuta la eliminarea musuroaielor de furnici. Pune-l intr-o stica cu pulverizator si aplica-l cu incredere.

Solutie cu borax.
Cel mai folosit ingredient in lupta domestica cu furnicile pare sa fie boratul de sodiu (Borax). Solutia optima prezentata este un amestec jumate-jumate de borat de sodiu si zahar plasate intr-un capacel, din moment ce majoritatea furnicilor sunt atrase de chestii dulci. Mai putin furnicile rosii si furnicile dulger, care nu pot fi alungate decat cu insecticide.

Solutie cu piper.
Piperul negru trebui pus pe traseele furnicilor sau in locurile pe unde ele patrund sau ies din musuroi.