I-au taiat piciorul si l-au pus inapoi, dar invers. Care a fost motivul

Avea doar nouă ani când a fost diagnosticată cu cancer osos, dar cinci ani mai târziu a demonstrat că nimic nu o poate opri să își urmeze visul de a deveni o balerină profesionistă. Află-i povestea și lecția de viață pe care o dă o adolescentă de 15 ani.

Gabi Schull, o adolescentă din SUA, face balet de la vârsta de trei ani. Însă atunci când a împlinit nouă ani, viața ei a luat o altă întorsătură. Fetița a fost diagnosticată cu osteosarcom, o formă rară de cancer la oase. Mica balerină, însă nu și-a piedut speranța.
După ce i-a fost pus acest diagnostic, Gabi a fost nevoită să se supună deciziei de a-i fi amputat piciorul drept. Chiar dacă trupul i-a fost mutilat de cancer, fetița a reușit ca după doar un an, cu ajutorul unei proteze, să facă primii pași, iar după doi ani, a revenit în sala de balet.

Totul a fost posibil datorită unei forme revoluționare de chirurgie – rațioplastie, dar și grație unei proteze speciale. Medicii i-au reatașat o parte din picior la 180 de grade, astfel încât să se potrivească cu proteza care îi permite să danseze.

„Mi se amputase piciorul, iar eu mă gândeam doar la dans. După aproximativ un an, după multe ședințe de fiziokinetoterapie, am început să fac primii pași. Apoi, un an mai târziu, am revenit pe scenă. Dansam din nou”, povestește Gabi Schull.
„Dacă eu am învins cancerul, dacă eu pot duce o viață normală cu proteză, dacă pe mine nu m-a oprit nimic, și alții vor reuși”, a completat ea.
Acum pe lângă balet, dansează hip-hop și dansuri sportive. De asemenea, ea este purtător de cuvânt în cadrul unei organizații de conștientizare a cancerului la copii.

Urmărește materialul video care demonstrează că atunci când există determinare și dorința de a merge mai departe, imposibilul devine posibil. Respect, Gabi Schull!