Iată de ce fericirea iubește liniștea: 7 sfaturi pentru toate femeile

Ți s-a întâmplat și ție să povestești cuiva despre reușitele și victoriile tale și după asta să nu-ți mai meargă totul atât de bine? De ce oare?

Se spune că totul merge mult mai bine în măsura în care cei din jur cunosc mai puține despre viața ta. Există un proverb care zice: fericirea iubește liniștea, cu ce te vei lăuda, fără asta vei rămâne.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți protejezi viața de influența negativă din jur:

1. Renunță la obiceiul de a judeca

Dacă ai fost martorul unei situații picante, nu e cazul să povestești și altora despre asta. Vecina a țipat toată noaptea la soțul său acuzându-l de infidelitate? Cineva a aruncat cu o piatră într-un câine vagabond? Nu povesti despre neajunsurile altora, pentru că astfel le preiai asupra ta.

2. Nu impune nimănui propriul stil de viață
Dacă ești vegetariană, nu trebuie să le spui tuturor despre asta și să-i judeci pe cei care mănâncă carne. Chiar și în cazul în care ești foarte înțeleaptă, ai conștientizat multe lucruri și ai o filosofie aparte de viață, nu încerca să le-o impui altora prin comentariile în forumuri, rețele sociale sau în viața reală.

3. Binefacerea este o parte importantă a vieții și un semn al iubirii
Însă doar atât timp cât nu spui despre asta. Atunci când faci acte de binefacere și postezi despre asta în Instagram sau te lauzi prietenilor e vorba de iubire de sine și de egoism. Mila și egoismul sunt incompatibile.

4. Nu vorbi despre planurile tale
Atunci când visezi și îți stabilești în acest sens un scop, tu creezi un gând și îl încarci cu energie. În situația în care povestești tuturor despre acest scop, această energie se împrăștie, iar gândul se distruge. Despre planuri poți vorbi doar cu cei, care te pot ajuta să le realizezi.

5. Nu spune cât câștigi
Banii trebuie să fie primiți calm, cu recunoștință. Atunci când te lauzi că ai primit un bonus și te uimești cât este de mare, arăți că nu ești gata să-l primești. Iar dacă nu ești gata, nu-l vei mai primi. În acest caz funcționează proverbul: cu ce te lauzi, fără asta vei rămâne.

6. Dacă ai făcut o faptă eroică, păstreaz-o pentru tine
Ai ajutat o bătrânică să traverseze drumul? Ai salvat un pisoi de la îngheț? Nu trebuie să povestești despre asta, așteptând să fii „decorat” cu medalii. Ai procedat așa datorită curajului și mărinimiei tale, nu le schimba pe mândrie și auto-admirație.

7. Ceea ce se întâmplă în familie, trebuie să rămână în casă
Nu vorbi despre greșelile părinților, soțului, copiilor. Astfel tu atragi și mai multă energie negativă în familie. La fel, nu povesti nici despre cât de fericită ești sau cât de sănătoși sunt copiii tăi. Invidioșii îți vor influența viața, de aceea nu uita: fericirea iubește liniștea.