În 1977 a salvat de la moarte o fetiță. Peste 40 de ani asistenta a văzut o poză care i-a schimbat viața, a aflat ceva după care nu va mai fi niciodată același om

Povestea Amandei Scarpinati seamănă mai mult cu un film decât cu o istorie care s-ar putea întâmpla în viața reală. În prezent toți o privesc drept o femeie frumoasă în vârstă de 38 de ani, dar foarte puțini știu prin ce a trecut ca să ajungă astfel și ce supriză avea să o aștepte în viitor.

În luna ianuarie a anului 1977 Amanda avea doar 3 luni de la naștere și suferise arsuri pe tot corpul, de aceea a fost dusă la spitalul Olbany din New York unde medicii au făcut imposibilul și au salvat-o.

Printre medici s-a remarcat o simplă asistentă medicală care a avut grijă de cea mică tot timpul cât a stat în spital. Cineva le-a făcut câteva poze care sunt singurele amintiri pe care amândouă le au din acea vreme.

Din păcate din cauza arsurilor Amanda a fost desfigurată iar copiii de vârsta ei râdeau de ea, dar ea ajungea acasă plângând și lua aceste poze și le privea multă vreme amintindu-și dragostea și gingășia pe care le-a primit de la această străină care, de atunci, i-a dat putere să meargă mai departe, deoarece e nevoie de o inimă foarte mare pentru a purta atât de multă grijă și dragoste pentru un copil străin în mod gratuit, fără să aștepți nimic în schimb.

Iată ce mărturisește Amanda: ,,Copiii de vârsta mea își băteau joc de mine, pentru că arsurile m-au desfigurat. Eu însă priveam ore în șir aceste fotografii și vorbeam imaginar cu această femeie, deși nu știam cine este” .

La vârsta de 38 de ani Amanda a decis să o găsească pe femeia care i-a dat putere să reziste toată viața, pentru a sta a folosit internetul. După ce a publicat pe pagina sa de Facebook fotografiile vechi, ea a rugat doi prieteni să le distribuie, ca să aibă mai mult succes. Amanda pe scurt și-a spus istoria sa și a acestor fotografii și i-a rugat pe oameni să-i acorde ajutor ca să o găsească pe femeia din fotografie, conform Perfect Media.

Spre surprinderea ei, un bărbat chiar a recunoscut persoana din imagine și i-a spus că este fosta lui colegă al cărei nume este Suzy Berger. Întâlnirea mult-așteptată între sora medicală și fosta ei pacientă a avut loc în același loc, spitalul Olbany din New York. Ambele nu și-au putut stăpâni lacrimile atunci când s-au revăzut.

Iată ce a mărturisit asistenta: ,,Pe această pacientă mică o țin minte perfect. Ea era deosebită, pentru că era foarte calmă și liniștită, nu ca ceilalți copii care au fost operați”. Acesta a fost momentul în care Amanda i-a spus în sfârșit: ,,Nu vă puteți imagina cât de mult m-ați ajutat în viață, chiar dacă nu ați fost alături de mine”.

În prezent chipul Amandei arată mult mai bine din cauza operațiilor plastice la care a fost supusă, dar ea nu va uita niciodată ce i-a dat putere în toți anii ei de chin: recunoștința ei pentru iubirea și compasiunea de care a dat dovadă asistenta este infinită.