În frigider mereu va mirosi bine. Zece trucuri, la care apelează chiar și bucătarii șefi!

Acest miros trebuie îndepărtat și noi știm cum.

1. Cărbunele activat, zdrobit praf, se descurcă perfect cu această sarcină. Lăsați în frigider o farfurie mică cu pulbere. Peste noapte, ea va îmbiba toate mirosurile străine. Dacă veți încălzi cărbunele deja folosit la cuptor la temperatura de 170-180°С, îl veți putea întrebuința încă o dată.

2. Ca măsură de profilaxie, puteți ține permanent cărbune în frigider. Pentru aceasta, e nevoie doar să faceți o gaură în capacul unui vas mic, să adăugați pastilele zdrobite și să puneți recipientul în ușa frigiderului. Cel mai important este să nu uitați să schimbați periodic conținutul.

3. Spălarea cu apă și oțet, de asemenea, poate ajuta foarte bine. Ștergeți toate rafturile și pereții frigiderului cu o cârpă înmuiată în soluție de oțet. Pentru a consolida efectul: puteți lăsa pentru câteva ore 1 pahar cu oțet pe raft. Mai există o metodă, dar puțin mai complicată, dar vă ajută să îndepărtați chiar și cele mai învechite mirosuri.

4. Amestecați amoniac și apă în proporții de 1:1 și spălați frigiderul cu soluția obținută. După care, lăsați ușa frigiderului deschisă pentru câteva ore, ca să îndepărtați mirosul înțepător de amoniac.

5. Un alt mod, mai plăcut, dar mai costisitor. Prăjiți puțină cafea proaspăt măcinată și repartizați-o în recipiente descoperite în camerele de congelare și refrigerare ale frigiderului.

6. Zațul și băutura propriu zisă au efect similar și pot fi, de asemenea, folosite. Nu uitați: băutura trebuie să fie fierbinte, iar frigiderul scos din priză.

7. Dacă păstrați permanent în frigider un borcan mic descoperit cu bicarbonat de sodiu, atunci sunteți asigurați împotriva aromelor neașteptate pe o perioadă de 1 lună. De asemenea, cu bicarbonat puteți chiar și să spălați frigiderul, va fi foarte eficient.

8. Cojile de pâine de secară, repartizate în frigider pe trepte diferite, vă ajută să scăpați de mirosurile stranii din frigider. Același efect îl au merele, cașcavalul sau cartoful tăiat bucăți.

9. Pliculețele cu ceai, așezate pe rafturile frigiderului, îmbibă perfect mirosurile străine. Absorbantul pentru litiera pisicilor, sarea și zahărul luptă la fel de bine ca și celelalte metode cu mirosurile neplăcute. Puneți-le în frigider în vase descoperite și ele își vor îndeplini funcția.

10. Încă o metodă: spălarea cu zeamă de lămâie. Scurgeți ½ de lămâie, amestecați zeama cu apă și ștergeți interiorul frigiderului cu o cârpă înmuiată în soluție. Metoda va consolida perfect rezultatul spălării obișnuite.