În urmă cu doi ani, Maria a născut o fetiţă. Bebelușul a murit imediat. Acum a dat naștere unui băiețel. La scurt timp, i-a murit și acest copil. Doamne, biata femeie e distrusă de durere

Durere sfârșietoare pentru o femeie din Vrancea care a pierdut doi bebeluși, asistată de același medic. Tânăra şi-a pierdut cel de-al doilea copil care trăia atunci când a venit pe lume. În urmă cu doi ani a tecut prin aceleași clipe cumplite la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Focșani. Coincidență a făcut ca, de fiecare dadtă, să fie asistată de același medic.

În urmă cu doi ani, Maria Mirabela Alexe din comuna Silhea a născut o fetiţă. Bebelușul, născut la șase zile după termen, a murit imediat, după ce medicii au constatat că avea lichid la plămâni, relatează Vrancea24.ro.

„Mi-a spus că fetița avea plămânii plini de lichidul verde, eu fiind peste termen cu fetița. Am născut după termen la șase zile.”, a povestit Maria Mirabela Alexe, mama care trăiește din nou o dramă.

Femeia a dat vina atunci pe medici despre care susține c-ar fi neglijat-o. Mai mult, a încercat să afle mai multe răspunsuri depsre moartea bebelușului, însă nimeni nu a ajutat-o.

„Le-am spus că mi s-a rupt apa și dânsul (doctorul) îmi spunea că am doar o membrană fisurată când eu eram udă (…) „Nimeni nu-mi spunea nimic. Se acopereau unul pe celălalt”, a mărturisit Maria Mirabela.
În luna mai 2016, tânăra a rămas din nou însărcinată și a monitorizat atent evoluția sarcinii și starea de sănătate a pruncului. Medicii i-au dat asigurări că totul va fi bine pentru că sarcina a decurs normal. Ziua de 7 martie avea să fie una tristă pentru părinții greu încercați de soartă.

A pierdut doi bebeluși, asistată de același medic la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Focșani

Maria a născut un băiețel de 2,7 kilograme. A plâns de fericire când a văzut bebelușul în brațele asistenelor. La scurt timp, pruncul a început însă să se simtă rău.

„Când l-au luat și au început să-l curețe, copilul a început să se înmoaie. Am întrebat dacă totul este ok și mi-au spus că e bine. (…) La jumătate de oră, a venit doamna neonatolog să-mi spună că bebelușul trebuia să plece la Iași sau la București”, a spus femeia.

Medicii i-au spus lăuzei că bebelușul trebuie transferat la o altă clinică pentru că situația îi depășește. În câteva ore, micuțul s-a stins, iar mama a aflat despre tragedie după câteva ore.

„Copilul nu respira bine. Absolut nimeni nu a venit la mine să-mi spună că copilul tău nu mai este. (…) Mi-au spus că copilul meu a decedat pentru că nu se putea oxigena bine”, a povestit Maria Mirabela, cu lacrimi în ochi.

Potrivit certificatului constatator al decesului, bebelușul a murit din cauza insuficienței din mai multe cauze: cardio-respiratorie acută, hemoragie pulmonară, boală hemoragică a nou-născutului, detresă respiratorie neonatală.

„Întrebând de unde sânge pe plămân, aici probabil e o greșeală făcută de cei care l-au aspirat, l-au curățat. Nu l-au curățat cum trebuia și de aici și problema lui cu respirația, pentru că respira greu”, a spus tatăl băiețelului care s-a stins din viață, la câteva ore după naștere.

Femeia îi acuză pe medici de malpraxis. Susține că de fiecare dată s-a spus că evoluția sarcinii este bună, iar copilul nu are nicio problemă. Părinții vor să depună o plângere la Colegiul Medicilor împotriva doctorului care a asistat-o la naștere.